Teknoloji

Acer Liquid Z4 ve E3 Android telefonları Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı

Acer Mobil Dünya Kongresi’nde iki yeni Android telefonunun duyurusunu gerçekleştirdi. Bu iki cihaz orta ve orta üst segmente hitap eden teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

acer-liquid-z4-250214Liquid Z4 modelinde 4 inç, 480 x 800 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran, 5 megapiksel LED flaşlı kamera, 1.3 GHz çift çekirdekli işlemci, 4 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası ve Android 4.2.2 Jelly Bean gibi özellikler bulunuyor.

Liquid E3 modelinin teknik özellikler listesinde biraz daha üstün özellikler dikkat çekiyor. Bu telefonda 4.7 inç 720p HD dokummatik ekran, 13 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 4 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası ve Android 4.2.2 Jelly Bean bulunuyor. Liquid E3’e bu yıl içinde Android 4.4 KitKat güncellemesi de sunulacak.

acer-liquid-e3-250214
Acer Liquid E3

Hem Liquid Z4 hem de Liquid E3 önümüzdeki nisan ayında Avrupa’da piyasada olacak ve sırasıyla 99 ve 199 avroluk fiyat etiketleriyle tüketicilere sunulacak. Detayları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Yeni Acer Liquid Z4 Akıllı Telefon ile Hayatı bir Dokunuş Daha Yaşayın

Liquid Z serisinin başarısının ardından, Barselona Mobil Dünya Kongresi’ne katılan Acer, fotoğraf çekmek, internette gezinmek ve sosyal medyayı kullananlar için tasarlanan kompakt  4 inç akıllı telefonu yeni Liquid Z4’ü tanıttı.

Liquid Z4 hareket halindeyken tutulmasını kolaylaştıran pürüzsüz kenarlara sahip bir şekilde tasarlanmıştır. Yalnızca 130 gram ağırlığında olan Liquid Z4 kompakt bir tasarıma sahiptir ve 9,7 mm kalınlığıyla elinize veya cebinize rahatça yerleşir.

DTS Sound teknolojisi tarafından desteklenen ön hoparlör daha zengin bir deneyim sunar. AcerRAPID tasarımı kullanıcıların ekranı etkinleştirmelerine ve/veya uyandırmalarına, kamerayı başlatmalarına, fotoğraf çekmelerine, ana ekrandan uygulamaları başlatmalarına ve telefon çağrılarını son derece sezgisel bir şekilde cevaplayabilmelerine izin vererek “tek elle” kontrolü daha da efektif hale getiren kişisel bir kumanda işlevi görür.

Zarif, parlak ve ipeksi yüzeyinin altında Android 4.2.2 işletim sistemini kullanan Liquid Z4, kullanıcılara çift çekirdekli 1.3 GHz işlemci, 4 GB dahili kullanım depolama, Wi-Fi, entegre GPS ve LED flaşlı 5 megapiksel kamera gibi birçok özellik sunar.

Sınıfının en iyisi kamera

5MP kamera hareket halindeyken fotoğraf çekmek isteyenler için idealdir. Geleneksel 4 element yerine 5 elementli f2.4 lens ve otomatik odaklama özelliği ile resimler her zamankinden daha keskin ve canlı görünür.

Size özel profiller

Liquid Z4’ün farklı kullanıcıları ve yaş gruplarını hedefleyen dört farklı Hızlı Modu bulunur.

– Temel mod: sabit arama ve mesaj fonksiyonlarıyla gençler içindir;

– Kolay mod: hayatı kolaylaştırmak için mesajlar, radyo, hava durumu, büyütme, saat, hızlı arama kişileri;

– Klasik mod: ilk kez akıllı telefon kullananlar için basit ve organize bir şekilde düzenlenmiş tüm ana fonksiyonlar;

– Tuş takımı modu: öncelikli olarak sesli komut kullanan ve tuş takımlarına hızlıca ulaşmak isteyenler için.

Float uygulamaları ile daha kolay çoklu görevler

AcerFloat kullanıcı arayüzü uygulama pencerelerinin açık kalmalarını sağlar , böylece kullanıcılar bir başkasını açmak için bir uygulamayı kapatmak zorunda kalmadan çoklu görevleri yerine getirebilirler. Bir tuşa basılarak, uygulamaların yarı saydam bir ekranda kullanılan fonksiyonun üzerinde yüzdüğü Float Uygulamaları kısayolu getirilir. Kamera, haritalar, hesap makinesi ve notlara erişmek veya aralarında geçiş yapmak kolaydır ve 8 favori uygulama kısayoluna kadar özelleştirilebilir. Bir Float Çağrı bildirimi kullanıcıların tüm ekranı kaplayan gelen çağrılar tarafından rahatsız edilmemelerini garanti eder. Bir çağrı geldiğindeyse, Float Caller mini penceresi açılır ve kullanıcı çağrıyı yanıtlamayı veya bir hızlı mesajla cevap vermeyi seçebilir.

Kolay Dosyalar ve Medya paylaşımı

Acer akıllı telefonlar aynı zamanda kullanıcıların çeşitli bilgi işlem cihazları kullanarak fotoğraflarının diğer bağlı cihazlara yedeklenmesi de dahil olmak üzere multimedyalarını ve veri dosyalarını kolayca alabilmelerini, kullanabilmelerini ve paylaşabilmelerini sağlayan bir dosya paylaşım ve medya yönetimi çözümü olan AcerCloud’u destekler. AcerCloud, platformdan bağımsız olarak cihazlar arasında dijital varlıkların yönetimini basitleştirir ve yeni Acer ürünlerinde ücretsizdir.

Fiyatlandırma ve Temin Edilebilirlik

Acer Liquid Z4 Avrupa’da Nisan ayından itibaren tavsiye edilen 99 avro fiyatıyla temin edilebilecektir. Renk seçenekleri: Essential White ve Titanic Black.

Şık ve Güçlü Yeni Liquid E3 Akıllı Telefon ile Hayatı Bir Dokunuş Daha Parlaklaştırın

Akıllı telefon serisinin başarısının ardından, Acer çektikleri harika resimleri sosyal medya aracılığıyla arkadaşları ve aileleri ile paylaşmak isteyen fotoğraf tutkunları için tasarlanan kompakt bir 4.7 inç akıllı telefon olan Yeni Liquid E3’ü tanıttı.

Liquid E3 resimlerin geniş bir görüntüleme açısında daha canlı görünmelerini sağlayan IPS teknolojisine sahip 4.7 inç yüksek tanımlı bir ekrana sahiptir. Eğimli tasarımıyla yalnızca 135 gram ağırlığında olan Liquid E3, kullanıcılara hem dikey hem de yatay olarak kavranabilmesini kolaylaştırarak elde konforlu tutulmasını sağlar.

Şık görünümüne ek olarak, Liquid E3 Android 4.2.2 sistemi, dört çekirdekli 1.2 GHz işlemci, 4 GB dahili kullanım depolama, 1 GB bellek, Wi-Fi ve entegre GPS ile aynı zamanda çok da güçlüdür.

Çarpıcı resimler

Liquid E3 2MP ön kamera ve ultra hızlı odaklı 13MP arka kamerası ile kullanıcıların hiçbir anı kaçırmamalarını garanti eder. Kullanıcılar artık canlı resimler elde etmek için iyi ışıklandırmaya ihtiyaç duymayacak, yüksek hızlı resim işleme ile kullanıcılar istedikleri her an ve her yerde düşük ışıklı fotoğrafları yüksek parlaklıkla çekebilecekler. Kısa mesafede portre kalitesini optimize eden Liquid E3’ün ön flaşı ve arkadaki AcerRAPID tuşu sayesinde ?kendinizi çektiğiniz fotoğraflar’ da çok çarpıcı çıkacak. Video çekenlerse, sesleri hiçbir bozulma olmadan yüksek kaliteli veren ön hoparlör sayesinde net ve canlı sesler elde edebilecekler.

Kolay çoklu görevler

Acer SnapNote ile kullanıcılar sunumları otomatik açı düzeltme özelliği ve PDF/PPT dönüştürme ile çekerek toplantılar sırasında not almayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırmış olurlar. AcerFloat kullanıcı arayüzü aynı zamanda uygulama pencerelerinin açık kalmalarını sağlar ve böylece kullanıcılar bir başkasını açmak için bir uygulamayı kapatmak zorunda kalmadan çoklu görevleri yerine getirebilirler. Çoklu görev tuşuna basılarak, açılan uygulamaların yarı saydam bir ekranda kullanılan fonksiyonun üzerinde yüzdüğü Float Uygulamaları kısayolu getirilir. Kamera, haritalar, hesap makinesi, notlar ve tarayıcı gibi uygulamalara erişmek veya bunların arasında geçiş yapmak çok kolaydır. Bir Float Çağrı bildirimi kullanıcıların tüm ekranı kaplayan gelen çağrılar tarafından rahatsız edilmemelerini sağlar. Bir çağrı geldiğindeyse, Float Caller mini penceresi açılır ve kullanıcı çağrıyı yanıtlamayı veya bir hızlı mesajla cevap vermeyi seçebilir.

Paylaşılması Kolay Dosyalar ve Medya

Acer akıllı telefonlar aynı zamanda kullanıcıların çeşitli bilgi işlem cihazları kullanarak fotoğraflarının diğer bağlı cihazlara otomatik olarak yedeklenmesi de dahil olmak üzere multimedyalarını ve veri dosyalarını kolayca alabilmelerini, kullanabilmelerini ve paylaşabilmelerini sağlayan bir dosya paylaşım ve medya yönetimi çözümü olan AcerCloud’u destekler. AcerCloud, platformdan bağımsız olarak cihazlar arasında dijital varlıkların yönetimini basitleştirir ve yeni Acer ürünlerinde ücretsizdir.

Fiyatlandırma ve Temin Edilebilirlik

Acer Liquid E3 Avrupa’da Nisan ayından itibaren tavsiye edilen 199 avro fiyatıyla temin edilebilecektir. Liquid E3 bu yıl içinde daha sonra Android KitKat 4.4 güncellemesi alacaktır.

İLGİLİ HABERLER