Teknoloji

Acer Lenovo’ya danışman olan eski CEO’su Gianfranco Lanci’ye dava açtı

Acer eski CEO’su Gianfranco Lanci’yi mahkemeye verdi. 2011’in başlarında şirketi terkeden ve ilerleyen zamanlarda Lenovo’ya katılan Lanci’nin yeni şirketindeki görevi bilgisayar şirketine kendini bir son tüketici şirketi olarak yeniden inşa etmesine danışmanlık yapmaktı. Acer, Lanci’nin üstlendiği bu görevin kendi faaliyet alanıyla örtüştüğüne ve çıkar çatışmasına neden olduğuna inanıyo

Lanci, geçtiğimiz yılın mart ayı sonunda Acer’ın yönetim kuruluyla ürün stratejisi konusunda fikir ayrılıkları yaşamıştı. O ve Acer yönetiminin ölçek, büyüme, müşteri değeri yaratma, marka konumunun genişletilmesi, öz kaynakların değerlendirilmesi ve yöntemlerin uygulanması gibi konularda fikir ayrılıkları yaşadığı o zamanlar yayınlanan resmi bültende dile getirilmişti. İçeriden sızan bilgiler de Lanci’nin telefon ve tablet gibi mobil ürünlere daha fazla ağırlık vermek istediği yönündeydi.

Lenovo CEO’su Yuanqing Yang, geçen yıl Lanci’nin yeni göreviyle ilgili olarak “Gianfranco yılların deneyimini ve anlayışını Lenovo’ya getirerek küresel bireysel müşteri işlerimizi güçlendirmemize yardımcı olacak.” diye konuşmuştu. Acer ise Lanci’nin fikir ve deneyimlerini kendisine saklamasını arzu ediyordu. Her iki şirketin de 2012 yılına yönelik iddialı planları var ve Lanci bu planların ortalarında bir yerde duruyor. İşte Acer bu durumu İtalyan mahkemesinde açtığı davayla birlikte hukuki sürece taşımış oldu. Ne Lanci ne de Lenovo bu davayla ilgili bir yorumda bulunmadı.

İlgili – Google+

İLGİLİ HABERLER