Teknoloji

Acer ikinci çeyrek finans raporunda zarar açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer geride kalan ikinci çeyreğe dair finans raporunu açıkladı ve ilk kez bir çeyrekte zarar etti. 6.79 milyar Yeni Tayvan doları (415 milyon TL) zarar açıklayan şirket böylelikle Wall Street’in 3.3 milyar NT$’lık tahminini bir hayli aşmış oldu. Zayıf performansın nedeni olarak ise Acer’ın şişmiş envanterini boşaltma gayreti ve şirketten ayrılan yöneticilere yapılan işten ayrılma tazminatları gösterildi.

Acer’ın eski tepe yöneticisi Gianfranco Lanci geçtiğimiz mart ayı sonunda görevi bırakmıştı, geçtiğimiz günlerde Samsung’un kendisiyle ilgilendiğine dair haberler çıkmıştı. Acer’ın icra kurulu başkanı J.T. Wang daha önce üçüncü çeyrek için artı gelir açıklamayı umduklarını belirtmişti, ancak son durumun ardından Wang de şirketin olumsuz durumdan bu yıl içinde çıkmasının mümkün olmayacağını söylemeye başladı. “Bugün, bu yıl içinde artıya geçme çabalarımızın imkansız hâle geldiğini görmüş bulunmaktayız.” diye konuşan Wang şirketinin yeniden yapılanma için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu iddia etti.

Wang geçtiğimiz günlerde şirketinin 2011 tablet satış tahminini daha önce dile getirilen 5-7 milyon birim ürün tahminine göre yarı yarıya azaltmış ve 2.5 milyon ürüne indirmişti. Bu durumdan da rakip cihazlar karşısında düşük giden tablet satışlarını suçlamıştı. Acer’ın kurucusu Stan Shih de geçtiğimiz günlerde bir demeç vermiş ve tabletlerin geçici bir heves olduğunu iddia etmişti.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER