Teknoloji

Acer Iconia W3’ün ekranını gelen şikayetler neticesinde değiştirmeyi planlıyor

Acer’ın ilk 8.1 inç’lik Windows 8 tablet olan birinci nesil Iconia W3’ü yenilemeyi planladığı söyleniyor. Güncellemeyle birlikte ekranla ilgili şikayetlere çare bulunması amaçlanıyor. Yeni modelin önümüzdeki eylül ayı içinde yurt dışında piyasaya çıkması beklenirken Acer Hollanda sözcüsü Star Swank’ın Tweakers sitesine verdiği bilgiye göre yeni ürün mevcut Iconia W3’ten daha ince ve hafif olacak.

acer-iconia-w3-810-1-230413

Her ne kadar konuyla ilgili olarak Acer doğrulamamış olsa da, en büyük değişikliğin ekran teknolojisinde olacağı tahmin ediliyor. Mevcut Iconia W3’te TN-LCD panel kullanılıyor. Bu ekran kısıtlı görüş açılarına sahip, bu da tablet döndürüldüğünde görüntü kalitesinin azalmya başlaması anlamına geliyor.

Güncellenmiş üründe ise IPS panelin kullanılması amaçlanıyor. IPS teknolojisi mükemmel görüş açıları sunmasıyla biliniyor ve bu ekran teknolojisi Apple’ın iPhone ve iPad’lerinde, aynı zamanda LG’nin akıllı telefonlarında kullanılıyor.

Acer IPS teknolojisine geçişi doğrulamadı, ancak TabletGuide tarafından belirtilenlere göre şirket mevcut ekran nedeniyle satıcılardan bir hayli fazla şikayet alıyormuş. Üstelik satıcıların endişesi o kadar artmış ki, Hollanda’daki bazı satıcılar W3’ü mağaza raflarında kaldırmakla bile tehdit etmiş.

TN-LCD ekran seçimi muhtemelen maliyetleri düşürmek amacıyla yapılmıştır. Çünkü Acer, Iconia W3’ü ucuz bir Windows 8 tablet seçeneği olarak sunmuştu. Windows RT yerine eksiksiz Windows 8 işletim sistemiyle çalışan bu tablette 1.5 GHz Intel Atom Z2760 işlemci, 2 GB RAM gibi teknik özellikler bulunuyor.

İlgili >> Tweakers, TabletGuide, SlashGear

İLGİLİ HABERLER