Teknoloji

Acer’dan iki yeni 360 derece kamera

Acer 360 derece video kamera çılgınlığına iki yeni kamerayla katılıyor. Bunlardan bir tanesi otomobillerde kullanım için özel olarak tasarlandı.

Acer Holo360, akıllı telefon boyutlarında, 360 derece kamera ve Qualcomm Snapdragon 625 işlemci barındırıyor. LTE destekli bu kamera 3 inç ekranla geliyor, 4K çözünürlükte 360 derece video kaydedebiliyor.

Android 7.1 ile çalışan bu kamera, bu sayede çekilen videoların sosyal medya üzerinden kolaylıkla paylaşılmasını sağlıyor.

Acer’ın duyurduğu diğer kamera Vision360 ise, üst sınıf otomobil kamerası olarak nitelendiriliyor. Vision360 bir otomobili olası bir kaza anında her açıdan 4K kalitesinde çekecek şekilde tasarlanmış. Çekilen görüntü daha sonra GPS koordinatları ve hız gibi bilgilerle buluta yükleniyor. Eğer otomobil sabitse, örneğin otopark gibi bir yerde park hâlindeyse, Vision360 etkinleşiyor, bir video klip kaydı yapıyor ve daha sonra bunun bildirimini gönderiyor.

Vision360, otomobilin arkadan çarpmayla karşı karşıya kalması durumunda da daha iyi şekilde çalışacaktır.

Vision360 uzaktan görüntüleme desteği ve konum takibi gibi özellikler de sunuyor. Böylelikle park hâlindeki bir otomobili otoparkta bulmak da kolaylaşıyor. Kullanıcılar çekilen görüntüleri Acer’ın VR başlığıyla da görme fırsatı yakalıyor.

Holo360 kasım ayında 429 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sunulacak. Vision360 ise bu yılın sonlarına doğru Avrupa’ya, 349 avro fiyat etiketiyle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER