Teknoloji

Google ve Acer’dan video konferans odaklı Chromebase

acer google chromebase

Google ve Acer işbirliğine giderek toplantılar için 799 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bir Chromebase çıkardı. Bu cihaz masaüstü veya ofis telefonu kabini gibi küçük alanlar düşünülerek tasarlanan, her şeyi bir arada barındıran bağımsız ve güvenli bir video konferans cihazı olarak tanımlanıyor.

Google’ın piyasada LG ve yine Acer tarafından üretilmiş çeşitli Chromebase cihazları var, ancak ilk kez video konferanslar için özel olarak tasarlanmış bir ürünle karşı karşıyayız. Toplantılar için tasarlanan bu Chromebase 24 inç, 1080p ekrana sahip. Acer’ın iddiasına göre, bu cihaz sahip olduğu ekranıyla piyasadaki en büyük Chrome OS cihazı olma özelliğini taşıyor. Büyük ekranın yanı sıra HD konferans kamerası, dört mikrofon ve iki adet stereo hoparlör de mevcut.

Google, Acer ile 2014 yılında yine toplantılar için bir Chromebox çıkarmıştı. Şimdi ikinci kez, yine Acer ile video konferans pazarına giriş yapıyor. O zaman çıkarılan ve bir ekran taşımayan toplantı amaçlı Chromebox hâlâ yurt dışında büyük toplantı alanları için bir video konferans çözümü olarak sunuluyor. Yeni Chromebase ise daha çok en fazla iki kişinin yan yana video konferansa katılabileceği kişisel bir terminal olma özelliği taşıyor.

Chromebase ile en fazla 25 katılımcının aynı anda bulunabildiği Google Hangout toplantılarına katılmak mümkün oluyor. Google, bu yeni Chromebase’in ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda ve Avustralya’da satışa sunulduğunu, diğer pazarlara da geleceğini kaydetti. Bu pazarlar arasında muhtemelen Türkiye yer almıyor.

 

 

İLGİLİ HABERLER