Teknoloji

Core i3 işlemcili ilk Chromebook’lar piyasaya çıktı

acer-c720-140714

Chromebook’lar genellikle sade, ekstra özellikerden arındırılmış ve web’de rahat gezinem dışında önemli bir vaatte bulunmayan cihazlar olarak biliniyor. Bu da Chromebook Pixel dışında kalan Chromebook modellerinindeki işlemcilerin tam teşekküllü dizüstü bilgisayarlarda kullanılan işlemcilere göre daha zayıf kalmasına neden oluyor. Google ve Intel’in bu durumu değiştirme sözünü vermesinin ardından harekete geçen Acer, Intel’in güçlü Core i3 işlemcisini barındıran Chromebook’larını piyasaya çıkardı.

Bu modellerden birisi olan Acer C720’de 1.7 GHz Core i3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik edecek RAM içinse 2 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. 2 GB RAM’e sahip C720 için 349.99 dolar, 4 GB model içinse 379.99 dolar ödemek gerekiyor. Her iki modelde de 32 GB dahili hafıza sunuluyor. Bu da piyasadaki mevcut Chromebook’ların neredeyse iki katı bir depolama alanı sunulması anlamına geliyor. Intel Core i3 işlemcili C720 modellerinin fiyatı Intel Celeron işlemcili C720 modellerine kıyasla biraz daha yüksek olsa da, Core işlemcili Windows dizüstü bilgisayarların aşağısında seyrediyor.

Acer’ın yeni C720 modellerinde de 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde 11.6 inç ekran kullanmasıysa hayal kırıklığı yarattı. Şirket Core i3 işlemcili Chromebook modellerinin 8,5 saatlik bir pil ömrüne sahip olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER