Teknoloji

Acer CEO’luğuna Jason Chen atandı

Geçtiğimiz ay CEO pozisyonunu askıya alan Acer bu pozisyonu yeniden canlandırırken, CEO’luk koltuğuna yonga endüstrisinin deneyimli isimlerinden birini oturttu. Daha önce TSMC ve Intel’de satış ve pazarlamadan sorumlu önemli görevlerde bulunan Jason Chen, 1 Ocak 2014’ten itibaren Acer’da CEO’luk görevini üstlenecek.

acer-logo-kapi

Acer halihazırda yonga üretimine odaklanmasa da, satış ve pazarlama tecrübesi Chen’in seçilmesinde önemli rol oynuyor. Yıllar önce netbook’lar ile elde ettiği başarıyı tekrarlayamayan Acer, şu anda artan zararlar nedeniyle iş gücünde kesintiye gidiyor. Mali yılın üçüncü çeyreğinde 446 milyon dolar net zarar açıklanmasının ardından şirketin CEO’luğunu ve başkanlığını yürüten J.T. Wang istifa etmiş, şirketin kurucusu Stan Shih’in direksiyona geçme kararının ardından Shih’e daha fazla yetki verme adına CEO’luk pozisyonu askıya alınmıştı. Acer’dan yapılan açıklamada CEO’luk pozisyonunun yeniden aktif hale gelmesi konusunda bu kadar hızlı davranılmasının nedeni açıklanmazken, Chen’in yönetim konusundaki deneyimine dikkat çekildi.

Stan Shih imzasıyla yayınlanan açıklamada Chen’in yeni fikirler konusundaki zenginliği, uluslararası perspektifi ve mücadeleye meydan okuma isteği sayesinde Acer’ın dönüşümüne liderlik etmeye uygun bir profil çizdiği belirtildi.

İlgili >> Acer

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER