Teknoloji

Acer Aspire Timeline Ultra M5 ultrabook ve Aspire V3 serisini tanıttı

CeBIT Almanya’nın Hannover şehrinde başladı ve Acer burada yeni bir ultrabook modeli tanıttı. Aslında Aspire Timeline Ultra M3 ultrabook ile birlikte Aspire V3 serisine mensup 14, 15.6 ve 17.3 inç’lik üç adet dizüstü bilgisayarın tanıtıldığını da belirtelim. M3 ise 15 inç’lik ekrana sahip olan ve bir DVD sürücüsü barındıran, aslında notebook ile ultrabook arasında geçiş cihazı olarak nitelendirilebilecek bir model.

Aspire Timeline Ultra M3 modeli 20 mm.’lik bir kalınlıkta alüminyum alaşımlı bir kasaya sahip. Bu kasanın içinde HDD + SSD kombinasyonu bulunuyor. Tabii, isteyenler için sadece SSD’li seçenekler de sunulacak. Intel Core Sandy Bridge işlemci seçeneklerini barındıran cihazda NVIDIA GeForce GT640M grafik işlemci de yer alıyor. Dolby Home Theater v4 destekli hoparlörler de iyi bir ses deneyimi sunacaktır. Timeline Ultra M3, 1.5 saniyede uyku modundan çıkma ve sonrasında 2.5 saniyede bir Wi-Fi bağlantı noktasına bağlanma gibi yeteneğe sahip. İçinde barındırdığı batarya ise Acer’a göre sekiz saate kadar çalışma fırsatı sunuyor. Acer Aspire Timeline Ultra M3 bu ayın sonlarına doğru dünya çapında piyasaya çıkacak.

Acer Aspire V3 serisi içinde ise Sandy Bridge işlemciler ve NVIDIA GeForce GT grafik kartı sunuluyor. 17.3 inç’lik modelde 1600 x 900 çözünürlüklü ekran, Dolby Home Theater v4 ses sistemi ve Blu-ray sürücüsü mevcut. V3 serisinin standart özellikleri arasındaysa Wi-Fi, Bluetooth 4.0, gigabit Ethernet, USB 2.0 ve 3.0 portları, çoklu kart okuyucusu ve HD web kamerası bulunuyor. Parlak bir dış yüzeye sahip olan modellerin siyah, gümüş, altın ve gümüş gibi farklı renk seçenekleri bulunuyor. 17.3 inç’lik modelle ilgili çeşitli detaylar mevcut, ancak 14 inç ve 15.6 inç’likler için aynı durum söz konusu değil.

İlgili – Acer (1)
İlgili – Acer (2)

[Görsel – GSM Arena]

İLGİLİ HABERLER