Teknoloji

Acer Aspire R7 “Ezel” menteşesiyle her şekle giriyor

Acer’ın geçtiğimiz haftasonuna girilirken New York’ta düzenlediği basın toplantısında tanıttığı ürünler arasında en ilgi çekici olanlardan bir tanesi kesinlikle Aspire R7’ydi. Acer’ın “Ezel” olarak adlandırdığı menteşesi sayesinde ekranı her şekilde döndürmenin mümkün olduğu bu dizüstü bilgisayar farklı kullanım senaryoları için uygun hâle getirilebiliyor.

acer-aspire-r7-060513-1

Dizüstü bilgisayarın 15 inç’lik ekranı yukarı doğru çekilebilen veya geri itilebilen özel bir menteşe ile kasaya tutturulmuş. Bu sayede ekranı dizüstü bilgisayarın geri kalan bölümünden bağımsız şekilde hareket ettirmek ve bilgisayara farklı şekiller vermek mümkün oluyor. 1080p çözünürlüğe sahip olan 15 inç ekranın yanı sıra Acer Aspire R7 Intel’in Core i5 veya i7 işlemci seçenekleriyle birlikte sunuluyor.

Acer Aspire R7’nin ekranının bir özelliği de dokunma desteğine sahip olması. Böylelikle döndürülebilen ve bir tablet formuna sokulan ekranı dokunma yoluyla kontrol etmek daha da kolaylaşıyor. Yaklaşık 2.5 kg. ağırlığıyla melez bir dizüstü bilgisayar için bir hayli ağır olan bu model aslına bakarsanız monitör bilgisayar ile bir laptop arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlayan, genellikle evde veya iş yerinde kullanım için uygun bir seçenek gibi görünüyor.

acer-aspire-r7-060513-2

Acer Aspire R7 bu ayın ortalarında ABD’de piyasada olacak. Ön siparişlerinin başladığı bu model 17 Mayısta Best Buy mağazalarında 999 dolardan satışa sunulacak. Yukarıda saydığımız özelliklere ek olarak Aspire R7’de 6 GB RAM, 500 GB kapasiteli sabit disk ve 24 GB kapasiteli katı hâl diski bulunuyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak birçok port da Aspire R7’de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER