Teknoloji

Acer Apple’a karşı patent için savaş vermeye hazır

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın tepe yöneticisi JT Wang, Apple’ı patent savaşı başlatmakla suçladı. Her ne kadar Acer’ın Android cihaz üreticisi yoldaşları Cupertino’nun yasal savaşçılarından darbe yemiş gibi gözükse de, Wang kendi şirketinin savaşmaya hazır ve istekli olduğunu dile getirdi. Wang’e göre, Apple’ın hedefi para veya pazar etkisi yaratmak, şirket de bu doğrultuda verilen kayıplar da iş yapmanın mâliyeti olarak göz önünde bulunduruyor.

Apple’ın HTC’yi iki kez farklı zamanlarda ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na (ITC) şikayet ettiğini biliyoruz. ITC de HTC’nin Apple’ın iki patentini ihlâl ettiğine dair kanıya varmıştı. Tayvanlı şirket ise bu kararı protesto etmiş ve temyize gideceğini açıklamıştı. Öte yandan, Samsung bir diğer Android cihaz üreticisi Samsung’la da davalık durumda. Apple Samsung’u iOS ve iPhone’un tasarım dilini kendi üretimi olan Galaxy serisi telefon ve tabletlerde kopyalamakla suçlamıştı.

Acer’ın tepe yöneticisine göre, tüketici elektroniği pazarındaki çeşitli oyuncular artan mâliyetlerini karşılamak amacıyla kartlarını yeniden kardıkça, patent ticareti de giderek daha alışılmış hâle geliyor. Acer şimdiye kadar hukuk savaşlarını düşük profilde tutmayı başardı, ancak Android cihaz üreticileri sadece Apple değil Microsoft tarafından da hedef tahtasına alınmış gibi görünüyor. Bu durumda Acer’a yönelik patent davalarının açılmasını görmek de uzak bir ihtimal sayılmaz.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER