Teknoloji

Acer 2012’de ultrabook satışlarının sağlam bir seyir izlemesini bekliyor

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ilk ultrabook bilgisayar modeli Aspire S3’ü duyuran ve Türkiye’de de piyasaya süren Acer, 2012 yılına da iddialı ultrabook modelleriyle girdi. Tabii, bunda Aspire S3’ün satışlarında görülen olumlu seyrin etkisi büyük. CES 2012‘de Aspire S5 ile birlikte 14 ve 15 inç’lik iki farklı model barındıran Aspire Timeline Ultra serisini duyurdu. 2012 yılının bu üç yeni modeliyle birlikte, fiyatında indirime gidilmiş Aspire S3’ün 2012 yılı içinde Acer’ı ultrabook rekabetinde ön plana çıkarması umuluyor.

Acer’ın yönetim kurulu baaşkanı ve CEO’su J.T. Wang’e göre, Acer’ın ilk ultrabook bilgisayarı Aspire S3 çıktıktan sonraki ilk çeyrekte 250000-300000 arası sattı, üstelik şirket Aspire S5 modelinin satışlarının daha iyi olmasını bekliyor. Acer’ın dizüstü bilgisayar sevkiyatlarının 2012’nin ilk çeyreğinde yüzde 10-15 arası düşmesi beklense de, yıl bazına yayılmış toplam sevkiyatın yıldan yıla yüzde 10’luk bir büyüme getireceği şeklinde beklentinin varolduğu da Wang tarafından dile getirildi.

Acer Aspire S5, giriş ve çıkış elemanlarının tümünü arkasında toplayan ve bunu bir kapakla gizleyen yapısıyla ilgi çekecektir. Estetiğe önem verenler ve bilgisayarlarının sağında solunda herhangi bir göz bozucu giriş-çıkış elemanı görmek istemeyenler için Acer Aspire S5 ideal bir seçim olabilir. Acer’ın bu yeni modelinin önümüzdeki aylarda ülkemizde de piyasaya çıkmasını bekliyoruz.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER