Teknoloji

Acer 15 inç ekranlı ultrabook üzerine çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yılın ikinci yarısından itibaren görmeye başladığımız ultrabook bilgisayarların 2012 yılıyla birlikte hayatımıza daha fazla yerleşmesini bekliyoruz. Intel’in öncülük yaptığı bu projenin oyuncularından bir tanesi de Acer. Başlangıçta sadece 11 inç ve 13 inç’lik ekranlara sahip seçenekler sunmakla yetinen Acer gözünü daha da büyüğe, 15 inç’lik ekrana dikmiş gibi görünüyor.

DigiTimes’ın tedarik zincirindeki kaynağından elde ettiği bilgiye göre Acer’ın 15 inç’lik ekran barındıran ultrabook’u Pegatron tarafından üretiliyor. Bu dizüstü bilgisayarın bir özelliği de 699$’lık bir yurtdışı satış fiyatına sahip olacak olmasıymış. Şu anda piyasaya giren çoğu ultrabook yurtdışında 1000$ veya üstü fiyattan satılıyor. Türkiye’de satılan ultrabook’ların fiyatları da genelde 2500 TL’nin üstünde. İşte 15 inç’lik model ile birlikte ultrabook ile amaçlanan ucuzluğa doğru biraz daha yaklaşılmış olacak.

Acer’ın ultabook’ları şu anda ODM tedarikçisi Wistron tarafından üretiliyor. Bu yılın sonu itibariyle mevcut ultrabook modellerinin stoğunun 250 ile 300 bin arasına ulaşması bekleniyor. Daha büyük ekranlı bir ultrabook taşınabilirliği daha fazla ekran alanıyla birlikte isteyenler için olabilir. Bir ihtimal bu sözü edilen ultrabook’u ocak ayının başında düzenlenecek CES’te görebiliriz.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER