İpucuManşetler

Abonelik Fesih Başvurusu e-Devlet kapısında, nasıl yapılır?

abonelik fesih başvurusu e-devlet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cep telefonu, sabit telefon, internet veya TV hizmet aboneliklerini iptal ettirmek en zorlu süreçlerden bir tanesi. Genellikle şirketler müşterilerinin kendilerinden ayrılmasını daha da zahmetli hâle getirmek için iptal sürecinin başlangıcında faks yoluyla dilekçe gönderimi gibi bir yöntemi gerekli kılıyordu. Bu durum Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet Kapısı’na eklenen Abonelik Fesih Başvurusu ile bitiyor.

Bir süredir geleceği konuşulan ve devlet yetkilileri tarafından da işaretleri verilen sistem nihayet hayata geçti. Bundan böyle mobil, sabit telefon, internet veya TV aboneliklerinin iptallerini bayiye gitmeden veya faks çekmeden de dijital ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

Abonelik Fesih Başvurusu nasıl yapılır?

  1. Turkiye.gov.tr üzerinde bulunan BTK Abonelik Fesih Başvurusu sayfasına girin.
  2. Sisteme giriş için mobil imza, elektronik imza, T.C. Kimlik Kartı veya banka gibi daha güvenli olarak nitelendirilen kimlik doğrulama yöntemlerinden bir tanesini seçin.
  3. Kimlik doğrulama yapıp sisteme giriş yaptıktan sonra sistem altında hizmet sunan elektronik haberleşme işletmecilerinin listesini göreceksiniz. Listede Digiturk, D-Smart, Millenicom, Superonline, TT Mobil, TTNET, Turkcell, TurkNet, Türk Telekom, Türksat, Vodafone ve Vodafone Net yer alıyor.
  4. İptal ettirmek istediğiniz hizmeti sunan şirketin altında bulunan Abonelik Sorgula bağlantısına tıklatın.
  5. Açılan sayfada Abonelik Bilgilerim bölümü altında aboneliğinize ait hizmet numarası, hizmet türü, abonelik başlangıç tarihi ve taahhüt tamamlama tarihi gibi bilgiler göreceksiniz. Bu tablonun en sonunda bulunan Fesih Başvurusu Yap düğmesine tıklatın ve daha sonra ekrandaki adımları takip edin.
  6. Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Başvurularım bölümünde hizmeti kullanarak yaptığınız son 6 aya ait abonelik fesih başvurularını görüntüleyebilirsiniz.

Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz şekilde iletmeniz hâlinde 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme durdurulacaktır. Ayrıca hizmetin kısıtlanması ve durdurulması da söz konusu olabilir. İptal işlemi de yedi gün içinde gerçekleştiriliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi iş birliği kapsamında e-Devlet Kapısı altında sunulan Abonelik Fesih Başvurusu işlemi sayesinde abonelik iptali yapmak isteyen müşterilerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi giderilmiş olacaktır. Müşteriler bayiye gitmek veya kırtasiye gibi yerlerden dilekçe fakslamak gibi zahmetli yöntemlerden kurtularak aboneliklerini çok daha rahat şekilde sonlandırabilecekler.

İLGİLİ HABERLER