Teknoloji

ABD’deki “büyük Galaxy etkinliğinin” kahramanı Samsung Galaxy Note 10.1 oldu

Samsung’un bugün düzenleyeceğini duyurduğu büyük Galaxy etkinliğinin ana konusunun geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Galaxy Note 10.1 olacağı biliniyordu ve bu beklenti boş da çıkmadı. New York’ta düzenlenen ve buradan canlı olarak takip edebileceğiniz etkinlik başlar başlamaz yurt dışındaki bazı teknoloji sitelerinde Galaxy Note 10.1’in detaylı incelemelerinin yayınlandığını gördük.

Anlayacağınız Samsung bundan böyle gözde cihazlarının tanıtımı sırasında böyle bir pazarlama stratejisi izleyecek: Duyurudan önce ürünü ver, etkinlik başladığı anda ürün incelemelerin yayınlanmasını sağla. Aslına bakarsanız, Samsung incelemelerin yayınlanma zamanını biraz daha ötelese ve etkinliğin sonunu beklese daha iyi olabilir, bu sayede basın toplantısına daha fazla ilgi gösterilmiş ve heyecan yüksek tutulmuş olur.

Her neyse, geçtiğimiz günlerde küresel duyurusu yapılan ve bu ay sonlarına doğru Türkiye’de de piyasaya çıkacağı söylenen Samsung Galaxy Note 10.1’de birtakım değişiklikler bulunuyor. 1.4 GHz dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM barındıran cihaz Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ve bunun üzerinde TouchWiz kullanıcı arayüzüyle birlikte geliyor. Her şeyden önemlisi, Samsung Galaxy Note 10.1 Wacom tabanlı S Pen kapasitif kalem sayesinde not tutma ve çizim işlemlerine olanak sağlıyor, bu sayede diğer tabletlerden ayrılıyor.

Samsung Galaxy Note 10.1’in sadece Wi-Fi versiyonu yarın itibariyle ABD’de piyasaya çıkacak. Cihazın 16 GB ve 32 GB’lık versiyonları sırasıyla $499 ve $549’lık fiyat etiketileriyle satılacak. Cihazın mobil şebeke destekli modellerinin fiyatları ise ve ne zaman piyasaya çıkacağı ise daha sonra açıklanacak.

İlgili >> The Verge, SlashGear, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER