Teknoloji

ABD’de talep toplamaya başlayan Apple Card için rehber videolar

apple card

Apple Card adını verdiği kredi kartı için ABD’de ön izleme programını başlatan Apple, aynı zamanda bir dizi video ile kredi kartının nasıl kullanıldığını detaylandırıyor.

Videolar kartın işlevselliğini her açıdan gösteriyor. Uygulama ve kart kurulum sürecinden, mağazada veya çevrimiçi alışverişte ödemelerin nasıl yapılacağına ve ödüllerin nasıl işleneceğine kadar birçok ayrıntı videolar sayesinde gösteriliyor. Bu sayede Apple’ın kredi kartının nasıl kullanılacağını, sahip olmadan bile tüm ayrıntılarıyla öğrenebilirsiniz.

Apple Pay henüz Türkiye’de faaliyete geçmedi. Ancak bir şekilde Apple’ın ödeme sistemini kullanan ya da geleneksel kredi kartından yararlanan kişiler için bile, videolar fazlaca bilgi içeriyor. Örneğin, aşağıdaki videoda, kredi kartı numarasının nasıl bulunacağı anlatılıyor. Apple Card’ın fiziksel versiyonuna kart numarası işlenmediği için, bu süreç biraz karışık görünüyor. Kart bilgileri, Apple Pay’i doğrudan desteklemeyen mağazalardan yapılan çevrimiçi alışverişlerde gerekiyor.

Videolar ile Apple Card hakkında epey bilgi sahibi olabilirsiniz

Bir başka videoda ise Wallet uygulamasından harcamaların nasıl takip edilebileceği anlatılıyor. Bu uygulama, Apple Card’ın bir yardımcısı gibi davranıyor ve ne kadar para harcadığınızı gerçek zamanda gösteriyor. Aynı zamanda farklı aylardaki harcama eğiliminizi takip edebilir veya bağımsız harcama kategorileri oluşturabilirsiniz.

Diğer videolar arasında, Apple’ın Daily Cash olarak adlandırdığı kredi kartı nakit ödüllerinin nasıl kullanılabileceğini anlatan bir video da var. Ayrıca ödemeleri ayarlama ve gerçekleştirme ile kredi kartının destek servislerine uygulama içinden nasıl ulaşılabileceği de videolarla anlatılıyor.

Apple Card için ön izleme programı bugün itibarıyla ABD’de açıldı. Apple, kredi kartının bu ay içinde ülke genelinde kapsamlı biçimde kullanıma sunulacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER