Teknoloji

ABD Temsilciler Meclisi’nden TikTok yasağı

abd tiktok pulse tiktok youtube

ABD TikTok kullanımını resmi kuruluşlara ait cihazlarda sınırlamaya devam ediyor. Bu doğrultuda TikTok erişimini yasaklayan kuruluşlara son olarak ABD Temsilciler Meclisi eklendi. Reuters’in haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi’ne ait veya Meclis tarafından yönetilen cihazlardan TikTok’a erişmek mümkün olmayacak.

ABD’de resmi kurumlara ait cihazlardan TikTok’a erişimi engelleme konusundaki çalışmalar bir süre önce başlamıştı. Yürütmeye bağlı kuruluşların cihazlarında TikTok kullanımının engellenmesi amacıyla da kullanılacak 1.7 trilyon dolarlık bir bütçe bu çalışmalar çerçevesinde onaylanmıştı. Bu kararın TikTok “yüksek güvenlik riski” oluşturduğu için alındığı belirtilmişti.

ABD’nin TikTok’a yönelik yaptırımlarının hem ülke genelinde hem de eyalet bazında uygulandığı söylenebilir. 19 eyalette resmi kullanımda olan cihazlarda TikTok kullanımı daha önce yasaklanmıştı.

ABD TikTok’u “Truva atı” olarak tanımlıyor

ABD’li yetkililer TikTok’un ABD’de resmi çalışanlar üzerinden casusluk amacıyla kullanıldığını iddia ediyor. FBI Direktörü Chris Wray uygulama için “Çin Komünist Partisi’nin Truva atı” yorumunda bulunmuştu. ByteDance’in sahibi olduğu TikTok ise bu endişeleri gidermek için ABD içindeki tüm trafiği Oracle sunucularına aktarmış ve ABD merkezli kullanıcıların verilerini ülkedeki merkezlerde saklamaya başlamıştı.

ABD TikTok’un resmi cihazlarda kullanımını yasaklama konusundaki çalışmalarını sürdürürken; ByteDance de ABD’deki TikTok kullanıcılarının verilerini izinsiz şekilde ele geçirdiği ortaya çıkan dört çalışanının işine son vermişti. Ancak bu da ABD’li yetkilileri sakinleştirmeye yetmemiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER