Teknoloji

ABD Ticaret Bakanlığı’ndan TikTok’a ekstra süre

tiktok universal

Trump yönetimi, aylardır TikTok’u ABD’deki faaliyetlerini sonlandırması veya ABD’deki operasyonunu ayırması konusunda sıkıştırıyordu. Oracle ve Walmart’ı platforma ortak edecek süreç henüz devam ederken, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından TikTok için verilen süre de 12 Kasım itibarıyla sona ermişti. 12 Kasım’dan itibaren uygulanacağı söylenen ek yaptırımları hayata geçirmeyen bakanlığa bağlı Yabancı Yatırım Komitesi, bu süreyi 27 Kasım’a kadar uzattı.

Bu da şirketin önünde iki haftalık bir süre daha olduğu anlamına geliyor. 27 Kasım’a kadar Oracle ve Walmart ile yapılan anlaşma için beklenen onay gelirse, TikTok’un ABD’deki faaliyetleri sorunsuz olarak devam edebilecek. TikTok’un uygulama mağazalarından kaldırılmasına yönelik karar ihtiyati tedbir altında olsa da, sosyal ağın ABD operasyonunun satışına yönelik başkanlık kararı hâlâ geçerliliğini koruyor.

Koronavirüs salgını ve ABD başkanlık seçiminin ardından oluşan ortam da TikTok’Un lehine işlemiş gibi görünüyor. Trump yönetiminin başka konulara odaklanması, TikTok’un muhattap bulmasını da zorlaştırmıştı.

ABD Ticaret Bakanlığı Yabancı Yatırım Komitesi’nden yapılan son açıklamada, TikTok için 14 Ağustos’ta yayınlanan başkanlık kararının geçerli olduğu hatırlatıldı. Açıklamada verilen ekstra zamanın ilgili taraflar ve Komite’nin süreci tamamlamasına yardım edeceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER