Teknoloji

ABD Sony saldırısının ardından siber savaş için yeni bir kurum oluşturuyor

abd-kongre-binasi-washington-100613

ABD hükümetinin elinde siber cephede savaşmak için Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), FBI gibi pek çok kurum bulunsa da; Beyaz Saray’ın içinin rahat olmadığı anlaşılıyor. Bu rahatsızlık hükümeti Siber Tehdit İstihbarat Entegrasyon Merkezi (CTIIC) adını taşıyan yeni bir yapılanma oluşturmaya yöneltirken, kurumun bugün itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Yeni birimin öncelikli amacının ABD’yi dijital saldırganlardan korumak olduğu belirtilirken, Sony Pictures ve JP Morgan’a düzenlenen siber saldırıların da bu kararın alınmasında etkili olduğu ifade edildi.

11 Eylül sonrasında güvenlik kuruluşlarının birbirleriyle bilgi alışverişi yaparak çeşitli saldırıları önleyebildiğini ifade eden araştırmacılar, CTIIC’nin de kurumlar arasında bilgi paylaşımını sağlayabileceğini dile getirdi. The Washington Post’ta yer alan habere göre, kurumlar arası bir noktada konumlanacak olan CTIIC, tüm siber savaş verilerinin toplandığı bir havuz işlevini görecek.

Sony’ye düzenlenen siber saldırının ardından NSA, FBI ve CIA’den farklı sesler ve sonuçlar çıkması nedeniyle CTIIC türü bir kuruma olan ihtiyacın arttığı ifade edilirken, Beyaz Saray’ın birleştirilmiş bir analizden yana tavır koyduğu belirtildi. İlk etapta 50 kişilik bir kadroyla yola çıkacak olan CTIIC’nin yıllık bütçesiyse 35 milyon dolar olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER