Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook Beyaz Saray’da düzenlenecek siber güvenlik zirvesine katılan tek CEO olacak

beyaz saray

abd-beyaz-saray-130215

ABD hükümetinin bugün (13 Şubat) Beyaz Saray’da düzenleyeceği siber güvenlik zirvesine Apple CEO’su Tim Cook’un da katılacağı hafta içinde gündeme gelmişti. Görünen o ki, diğer önemli teknoloji şirketlerinin CEO’ları bu zirvede Tim Cook’u yalnız bırakacak. USNews’in haberine göre; Obama’nın davetini geri çeviren diğer teknoloji şirketlerinin CEO’ları, yerlerine daha alt kademedeki yöneticilerini gönderecek.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Yahoo CEO’su Marissa Mayer ve Google CEO’su Larry Page, devletin izleme faaliyetlerine ilişkin kaygılar nedeniyle toplantıya katılmayacak. Facebook sözcüsü Jay Nancarrow, Mark Zuckerberg’in yerine şirketin güvenlik şefi Joe Sullivan’ın zirvede bir konuşma yapacağını belirtti.

Tim Cook dışındaki CEO’ların daveti reddederek ABD hükümetinin izleme yöntemlerine duydukları tepkiyi ortaya koydukları söyleniyor. Apple CEO’su Cook ise kullanıcı gizliliğini korumak adına konuşmanın önemine dikkat çekiyor.

Cook’un veri güvenliği konusundaki duruşu, Apple’ın tedarik zincirindeki insan hakları sorunlarına yaklaşımıyla benzerlik gösteriyor. Apple sorunların çözümünü problemli alanlarda uzaklaşmak yerine değişim için baskı uygulamakta görüyor. CEO Tim Cook da daha önce yaptığı çeşitli açıklamalarda kullanıcı gizliliğinin kendileri açısından önemini vurgulamıştı.

İLGİLİ HABERLER