Teknoloji

ABD’deki Samsung ve Apple davasında jüri kararı çıktı

Mobil cihaz pazarında kıyasıya bir rekabet içinde olan Apple ve Samsung, son yıllarda mücadelelerini mahkeme salonlarına da taşımış durumda. İki şirket arasında ABD’de de görülen ikinci tur davada jüri kararı nihayet açıklandı. Samsung’un Apple’a tazminat olarak 119 milyon 625 bin dolar ödemesi gerektiğine hükmeden jüri, Apple’ın da Samsung’a ait bir patenti ihlâl ettiği için 158 bin 400 dolar ödemesine karar verdi.

apple-samsung-mahkeme-250812apple

Jüri Samsung’un Apple’a ait beş patentten ikisini ihlâl ettiğini belirtti. Söz konusu patentlerden bir tanesi telefon numaraları ve adreslerin bağlantılara dönüştürülmesi, diğeri ise telefon kilidinin kaydırarak açılmasıyla ilgili. Apple’ın ihlâl ettiği Samsung patentiyse video ve fotoğraf galerileriyle ilgili.

Jürinin hükmettiği tazminat rakamları ise her iki şirketin taleplerinin oldukça uzağında. Davanın başlangıcında Apple 10 Samsung cihazında kendisine ait 5 patentin ihlâl edildiği gerekçesiyle 2.1 milyar dolar talep etmişti. Samsung ise 9 Apple cihaznı hedef almış, ancak talep ettiği tazminat miktarı 6.2 milyon dolar olmuştu.

Apple’dan yapılan açıklamada jüri ve mahkeme heyetine çalışmalarından ötürü teşekkür edilirken, alınan kararın dünya tarafından kabul edilen bir gerçeği yeniden ortaya koyduğunu ve Samsung’un bilinçli olarak Apple’ın fikirlerini çalıp ürünlerini kopyaladığını kanıtladığını belirtti. Şirket önümüzdeki dönemde de haklarını savunmaya devam edeceğinin altını çizdi. Samsung ve Google’dan ise konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İlgili >> Mahkeme Kararı (PDF)

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER