Teknoloji

Siber korsanların ABD, Rusya, Japonya ve Avrupa’daki bankalardan milyonlarca dolar çaldığı ortaya çıktı

siber-saldiri-160215

Oldukça kapsamlı bir zararlı yazılım saldırısı sonucunda siber korsanların ABD, Rusya, Japonya ve Avrupa’daki bankalardan milyonlarca dolar çaldığı ortaya çıktı. Kaspersky’nin The New York Times tarafından yayınlanan raporuna göre, söz konusu açık 30 ülkede 100’den fazla bankayı etkiledi. Süreç esnasında çalınan miktarın 300 milyon doları aştığı belirtildi.

Şu ana kadar hiçbir banka Kaspersky’nin raporunda ortaya atılan iddiaları kabul etmezken, uzmanlar saldırıyı bankacılık tarihindeki en büyük soygunlardan biri olarak tanımladı. Kaspersky Kuzey Amerika Ofis Müdürü Chris Doggett, gerçekleştirilen siber saldırının taktik ve yöntem bakımından bugüne kadarki en gelişmiş saldırılardan biri olduğunu ifade etti.

Kaspersky’nin raporunda saldırının yayıldığı zamana dikkat çekildi ve saldırganların ne denli sabırlı olduğunun altı çizildi. Bazı kurbanlardan 10 milyon dolar çalmak adına saldırganların izleme yazılımlarıyla banka müşterilerinin günlük faaliyetlerini düzenli olarak takip ettiği belirtildi. Banka çalışanlarının günlük eylemlerinin de saldırganlar tarafından taklit edildiğini ve işlemlerin normal gösterildiği bilgisi de raporda yer aldı.

Saldırıdan etkilenen bankaların büyük çoğunluğunun Rusya’da olduğu belirtilirken, söz konusu açığın halen kapatılamadığı öne sürüldü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER