Teknoloji

Eski Google çalışanı Hillary Clinton’ın teknoloji danışmanı oldu

hillary-clinton-090415

Kendilerine üst düzey yönetici ve danışmanlar arayan Amerikan siyasetçiler, Silikon Vadisi’nin geniş insan kaynaklarından faydalanmayı sürdürüyor. 2016’da yapılacak seçimlerde Demokratların başkan adayı olmak için hazırlıklarını sürdüren Hillary Clinton, eski bir Google yöneticisini ekibine dahil etti.

The Washington Post’ta yer alan habere göre; Google’da kentsel yönetim ve sosyal etki gibi alanlarda ürün yönetimi direktörlüğü yapan Stephanie Hannon, Hillary Clinton’ın kampanyasının baş teknoloji sorumlusu oldu. Hannon ekibindeki yazılımcılar ve mühendislerle birlikte Clinton’ın 2016 seçimleri öncesinde seçmenlere ulaşması için yeni yollar tasarlamaya çalışacak.

The Washington Post’a konuşan Demokrat Parti’ye yakın kaynaklar, Hillary Clinton’ın kampanyasının önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti. Hannon’ın yönetimindeki teknik ekip, Clinton’ın kampanyasını destekleyecek internet siteleri, yazılımlar ve yenilikçi araçlar geliştirecek. Daha önce Google Haritalar uygulaması için çalışan Hannon, haritalara doğal afetlere tepki verecek araçların geliştirilmesi için çalışmalar yapmıştı.

CV’sinde Google dışında Intel, Cisco ve Facebook gibi şirketleri barındıran Hannon, bir başkanlık kampanyasında baş teknoloji sorumluluğunu üstlenen ilk kadın olacak. The Washington Post’un haberine göre, uzun süredir Clinton ile çalışan dijital direktör Katie Dowd ve 2012 seçimlerinde Barack Obama’nın dijital direktörlüğünü üstlenen Teddy Goff, Hannon’un ekibinde yer alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER