Teknoloji

ABD Fransa’ya yönelik korsanlık faaliyetinde bulunduğu iddialarını reddetti

ABD Hükümeti, Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan bilgisayarlara yönelik olarak korsanlık faaliyetinde bulunduğu iddialarını kategorik olarak reddetti. Bir dergide yayınlanan iddialarda, ABD’nin gizli verilere erişmek adına zararlı yazılım ve toplum mühendisliğinden faydalandığı belirtilirken, saldırının mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde gerçekleştirildiği iddia edildi. L’Express’te yer alan habere göre eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ekibinden birinin sahte bir Cumhurbaşkanlığı Ofisi sayfası ile kandırıldı ve böylelikle ABD’nin o ekip üyesinin giriş bilgilerini ele geçirerek sisteme giriş yaptı.

Bu bilgiler sayesinde gerçek Cumhurbaşkanlığı web sitesine özel bir solucan yerleştirildiği söyleniyor. Söz konusu zararlı yazılımın, ABD ve İsrail tarafından işe yarar bilgi ele geçirmek amacı ile oluşturulduğu iddia edilen bir diğer zararlı yazılım Flame ile benzerlikler taşıdığı belirtildi. Dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kendisine ait bir bilgisayarı olmadığı için saldırıdan etkilenmediği, ancak aralarında genel sekreterinin de bulunduğu diğer üst düzey yöneticilere ait bilgilere erişildiği ifade edildi.

Olayı araştıran Fransız yetkililerin buldukları ipuçlarının onları ABD’ye götürdüğü iddia edilidi. Soruşturma resmi olarak tamamlanmadığı için Fransız makamlarından konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, ABD’li yetkililer tarafından yapılan açıklamada iddialar kesin bir dille reddedildi.

İlgili >> L’Express, The Verge

İLGİLİ HABERLER