Teknoloji

ABD Başkanlık Seçimi’nin internetteki kazananları Facebook ve Twitter oldu

facebook ve twitter

abd baskanlik secimi facebook twitterABD Başkanlık Seçimi tamamlansa da süreci ve sonucu daha uzun süre konuşulacak gibi görünüyor. Seçim gecesine dair ilginç istatistikler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. ABD’de seçim sonuçlarının açıklandığı akşam web trafiğinin yüzde 15 oranında gerilemiş olması dikkat çekerken, pek çok kişinin seçim gecesinde Facebook ve Twitter’ı sonuçların değerlendirildiği bir ikinci ekran gibi kullandığını gösteriyor. Bu yeni bir durum olmasa da, açıklanan rakamlar izleme alışkanlıklarındaki değişimi gözler önüne seriyor.

Bir TV programına kilitlenip dünyanın geri kalanıyla bağları koparmak, artık geride kaldı. Telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar sayesinde TV ekranında görülenlerle ilgili olarak gerçek zamanlı sohbetler gerçekleştirilebiliyor. Geniş bant analiz şirketi Sandvine’ın verileri, televizyonun geleneksel gücünü halen koruduğunu gösteriyor.

Sandvine’ın verileri, seçim gecesinde internet kullanıcılarının öncelikli duraklarının Facebook ve Twitter olduğunu gözler önüne seriyor. Twitter ortalama trafiğini ikiye katlarken, Facebook’un trafiğinde de yüzde 30’luk bir artış kaydedildi.

ABD Başkanlık Seçimi Netflix’e yaramadı

Amerikan halkı seçim gecesi sonuçlara odaklandığı için film ve dizilere pek ilgi göstermedi. Normal şartlar altında Kuzey Amerika’daki en büyük trafik kaynağı olan Netflix’in trafiği, seçim gecesi bir gün öncesine kıyasla yüzde 25 oranında düştü. Bu durumun geçici olduğuna inanan Sandvine, kısa süre içinde Netflix’in trafiğinin normale dönmesini öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER