Teknoloji

ABD Başkanı Barack Obama Twitter’a katıldı

barack-obama-090115

Altı yıldır devam eden görevi süresince Twitter üzerindeki iletişimini ekibi tarafından yönetilen @BarackObama ve Beyaz Saray (@WhiteHouse) hesapları aracılığıyla yöneten ABD Başkanı Barack Obama, nihayet kendi kontrolünde olan bir hesaba kavuştu. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı sıfatının İngilizce kısaltması olan POTUS rumuzunu taşıyan hesabın Obama’dan ziyade başkanlık makamına özgü durduğunu belirtmekte fayda var.

Yine de, mevcut başkan Barack Obama olduğu için hesabın yönetimi de kendisi tarafından gerçekleştiriliyor. Obama ilk tweet’inde “Merhaba Twitter! Ben Barack. Gerçekten! Altı yılın ardından nihayet bana kendi hesabımı verdiler.” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamadaysa @POTUS hesabının Başkan Obama ve Amerikan halkının etkileşimi konusunda yeni bir yol olacağı belirtildi. Obama’nın ABD tarihindeki en açık ve katılımcı başkan olma hedefine dikkat çekilen açıklamada, @POTUS hesabı sayesinde Amerikan halkının önemli gördükleri konularda Obama ile doğrudan iletişime geçebileceği ifade edildi.

Başkan Obama halihazırda 65 Twitter hesabını takip ediyor. Eski başkanlar Bill Clinton ve George H. W. Bush, eşi Michelle Obama, yardımcısı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Obama’nın takip listesindeki isimler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER