Teknoloji

ABD Başkanı Barack Obama Facebook’a katıldı

barack-obama-facebook-101115

Facebook’un ortalama aktif günlük kullanıcı sayısı 1 milyara ulaşmış durumda. Bu geniş topluluğa son katılanlar arasında tüm dünyanın tanıdığı bir isim de bulunuyor: ABD Başkanı Barack Obama.

Öncelikli olarak Barack Obama’nın Facebook profilinin siyasi bir kampanya sayfası olmadığını belirtmekte fayda var. Görev süresinde son bir yıla girmeye hazırlanan ABD Başkanı, Facebook sayfasının yönetimini ekibine bırakmayarak bu alanı insanlarla doğrudan ve kişisel iletişim için kullanacağını ortaya koyuyor.

Hello, Facebook! I finally got my very own page. I hope you?ll think of this as a place where we can have real…

Posted by President Obama on Monday, 9 November 2015

Barack Obama’nın ilk Facebook paylaşımında bir video mesaja yer veriyor. Beyaz Saray’ın bahçesinde çekilen videoda Barack Obama, Facebook sayfasını nasıl kullanacağı konusunda da bazı ipuçları veriyor. İnsanların Facebook aracılığıyla düşünce ve hikayelerini kendisine aktarabileceğini söyleyen ABD Başkanı, ilk paylaşımında iklim değişikliği sorununa dikkat çekti. Barack Obama’nın paylaşımına yorumda bulunanlar arasında göze çarpan ilk isim ise Facebook CEO’su Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg, Barack Obama’nın Facebook’a katılmasından duyduğu memnuniyeti yorumuyla duyurdu.

Barack Obama Facebook sayfasında kısa sürede 500 binden fazla takipçiye ulaştı. Geçtiğimiz mayıs ayında Twitter’a katılan Barack Obama, mikro blog servisinde 5 milyondan fazla kişi tarafından takip ediliyor. ABD Başkanı her iki platformda da aynı profil fotoğrafını kullanırken, Facebook için seçtiği kapak fotoğrafının (en üstte) fazlasıyla “siyaset dışı” olması dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER