Teknoloji

ABB robotları kullanarak robot üretecek

İsviçreli robot üreticisi ABB, 150 milyon dolar yatırımla Çin’in Şangay şehrinde gelişmiş bir robot üretim fabrikası kuracağını açıkladı. Şirket söz konusu fabrikada robot üretimi yapmak için de robotlardan yararlanacak.

ABB’nin portföyünde hâlihazırda YuMi adını taşıyan tek kolu robotlar bulunuyor. Daha önce bir orkestrayı yöneten YuMi’nin küçük parçaların üretiminden sorumlu olacağı belirtildi. Şirket tesiste SafeMove2 adını taşıyan yazılımını da yoğun biçimde kullanmayı planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, SafeMove2 sayesinde hem YuMi robotlarının hem de diğer makinelerin insanlara yakın mesafede güvenli olarak çalışabileceği belirtildi.

abbABB’nin açıklamasında, Şangay’a inşa edilecek fabrikanın dünyanın en gelişmiş robot üretim fabrikası olmasının planlandığının da altı çizildi. Fabrikada bulunacak Ar-Ge merkezinde şirketin yapay zekâ alanındaki çalışmalarının hızlandırılması hedefleniyor. Buna ek olarak, Şangay’daki fabrikayla Çin’de otomotiv ve elektronik alanlarında üretim yapan şirketlere sunulan robot çeşitliliğinin de artırılması amaçlanıyor.

Çin ABB için en önemli pazarlar arasında bulunuyor

Çin, ABB için ayrı bir öneme sahip. Şirket, ABD’nin ardından en büyük ikinci pazarı olan ülkedeki varlığını yeni fabrikasıyla daha da belirgin hâle getirmeyi hedefliyor. Fabrikanın 2020’nin sonları itibarıyla faaliyete geçmesi planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER