Teknoloji

AB kararının ardından Google’a arama sonuçlarını kaldırma talepleri gelmeye başladı

Avrupa’daki Google kullanıcıları şirketten kendileriyle ilgili arama sonuçlarını kaldırmasını talep etmeye başladı. BBC News’te yer alan habere göre; bir politikacı kendisinin yeniden seçilmeyi aradığı yönündeki bir görselin, çocuk istismarı görüntülerine sahip olmakla suçlanan bir kişiyse davasına ilişkin sayfalara yönelik bağlantıların kaldırılmasını talep etti.

google-logo-mavi

The Wall Street Journal’da yayınlanan haberdeyse, Almanya’nın Hamburg şehrinde istenmeyen arama sonuçlarının kaldırılması yönünde bir artış olduğuna dikkat çekildi. Avrupa Adalet Divanı kararının açıklanmasından bir gün sonra 8 kişinin ”unutulma hakkı”nı kullanmak için yetkili makamlara başvurduğu, normalde şehirden gelen sonuç kaldırma taleplerinin tüm yıl boyunca 100’ün altında kaldığı ifade edildi.

Google’ın Avrupa’daki kullanıcılara kişisel arama sonuçlarını kaldırma imkanı verecek bir sistem üzerinde çalıştığına dair haberler de bir süredir konuşuluyor. The Wall Street Journal’a açıklama yapan bir Alman yetkili, şirketin iki hafta içinde bir çözümü uygulamaya koyma sözünü verdiğini belirtti. Şirketin bu tartışmalı karar konusunda bu kadar hızlı harekete geçme ihtimaliyse şaşkınlıkla karşılandı.

Avrupa Adalet Divanı’nın aldığı karar sansürün önünü açabileceği gerekçesiyle çeşitli eleştriler alırken, AB’nin gizlilik üzerine odaklanan yetkilileri kararı memnuniyetle karşılamıştı.

İlgili >> BBC, The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER