Teknoloji

AB Google’ın tekel soruşturmasıyla ilgili son teklifine olumlu yanıt verdi

Google halihazırda arama sonuçlarındaki reklam içeren bağlantılar nedeniyle AB tarafından başlatılan tekel soruşturmasını çözmek için çabalıyor. Söz konusu soruşturmayı sonlandırmak için AB’ye reklam içeren bağlantıları doğal arama sonuçlarından ayırma teklifine sunan Google’a daha iyi önerilerle gelmesi teklif edilmişti. Google tarafından yapılan son teklif şirketin Avrupa Komisyonu tarafından verilen tavsiyeye uyduğunu gösteriyor.

google-logo-280613

Google’ın daha iyi bir teklif sunduğu AB’nin rekabetten sorumlu komiseri Joaquin Almunia tarafından doğrulandı. Almunia Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada soruşturmada önemli bir noktaya gelindiğini ve belirgin ilerlemelerin ortaya koyulmasının ardından tarafların yeniden birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Google üç yıllık soruşturmayı tamamlamak için geçtiğimiz ay yeni tavizler vermiş, Almunia ise sorunun çözümü için Google ile iletişim kanallarını sürekli olarak açık tuttuğunu ve Google’ın icra kurulu başkanı Eric Schmidt ile mesajlaşmanın da bu kanallar arasında olduğunu belirtmişti.

Google’ın arama sonuçlarında iş ortaklarına ait bağlantıları ön plana çıkartırken, iş ortaklarının rakiplerini alt sıralara göndermesi nedeniyle açılan davada Microsoft ve Nokia gibi şirketler tarafından desteklenen FairSearch isimli grup da Google’ın aleyhine lobi faaliyetlerinde bulunmuştu. Google’ın verdiği son teklifin detaylarına ilişkin iki taraftan da bir açıklama gelmezken, Almunia davanın 2014’ün ilkbahar aylarında bir sonuca bağlanmasını beklediğini dile getirdi.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER