Teknoloji

AB Google’ın tekel konusunda sunduğu çözüm önerisini reddetti, daha iyi bir alternatif çağrısında bulundu

Avrupa Birliği tarafından hakkında tekel soruşturması başlatılan Google, bu soruşturmadan kurtulmak için reklam içeren bağlantıları yerel arama sonuçlarından ayırmayı teklif etmişti. Google’ın bu teklifini değerlendiren Avrupa Birliği, ortaya koyulan çözümün endişeleri gidermek için yeterli olmadığını belirtti ve internet devinden daha iyi alternatifler bulmasını talep etti. Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu komiseri Joaquin Almunia’nın bu talepleri Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt’e yazdığı mektupta da dile getirdiği öğrenildi.

google-logo-280613

Google geçtiğimiz nisan ayında Avrupa Birliği’ne reklam içeren bağlantıları yerel arama sonuçlarından açık grafik özelliklerini kullanarak ayırma teklifini sunmuştu. Şirket aynı zamanda rakibi olan üç arama servisine ait benzer sonuçlara da beş yıl boyunca bağlantı verebileceğini açıklamıştı. Ancak bu teklifler AB tarafından kabul görmedi.

Google’ın arama konusundaki uygulamaları Microsoft ve Nokia’nın da dahil olduğu FairSearch isimli bir grup tarafından da yakından takip ediliyor. Kuruluş amacını ”Google’ın hakimiyetini kötüye kullanmasına karşı çıkmak” olarak tanımlayan grubun Avrupa ayağı bir açıklama yayınlayarak Google’ın arama konusundaki uygulamalarını bir kez daha eleştirdi. AB’nin kararını değerlendiren Google ise gönderilen teklifin dört temel endişe alanına da bir çözüm getirdiğini ve bu konuda uzlaşmaya varmak için Avrupa Komisyonu ile ortak çalışma sürecinin devam edeceğini açıkladı.

İlgili >> Reuters, FairSearch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER