Eğlence

Aaron Sorkin Steve Jobs rolünü Tom Cruise’un oynamasını istemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tom-cruise-101214

Senaryosunu Aaron Sorkin’in kaleme aldığı biyopik Steve Jobs filminin yapımının “yılan hikayesi”ne döndüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Sony Pictures’ın bir süre önce yapımcılığını Universal’e devrettiği filmin Sony bünyesinde yaşadığı sıkıntılar ise şirketin e-postalarının sanal korsanlar tarafından internetten yayılması ile gün yüzüne çıktı. Söz konusu e-postalarda Sorkin’in Steve Jobs rolünü oynaması için ilk tercihinin Tom Cruise olduğu görülürken, nihai kararın Michael Fassbender olması nedeniyle Sony’nin projeden çekildiği anlaşılıyor.

Ars Technica’da yer alan habere göre, Sorkin 31 Ekim tarihinde gönderdiği e-postalarda Cruise’un rol için ideal isim olabileceğini ve “baş döndürücü bir performans” sergileyebileceğini belirtiyor. Söz konusu tarihte Christian Bale’in Steve Jobs rolünü oynamaktan vazgeçmediğini hatırlatmakta fayda var. Sorkin tarafından bir Sony Pictures yöneticisine gönderilen e-postada, yönetmen Danny Boyle’un Cruise ismiyle ilgili endişeler duyduğu görülüyor. Sorkin ise Cruise’un beklenmedik bir performans göstereceğini ve seyircinin bu performansı ödüllendireceğini belirtiyor. Söz konusu e-postada diğer bir Apple kurucusu olan Steve Wozniak’ı Seth Rogen’in canlandıracağı da ilk ağızdan doğrulanmış oluyor. Sorkin, Wozniak rolü için yeniden bir seçim yapmalarının gerekmediğini e-postada açık biçimde dile getiriyor.

Sorkin’in Cruise isteğine rağmen, yönetmen Danny Boyle’un Michael Fassbender’da karar kılmıştı. Sony Pictures’ın projeden ayrılma kararı almasında da Fassbender ile anlaşma için gerekli mali kaynakları oluşturamamasının etkili olduğu belirtiliyor. Sorkin’in yönetmen Boyle’un Fassbender kararından rahatsızlık duymadığı ve Fassbender için “zamanı gelmiş, muhteşem bir aktör” ifadesini kullandığı da gelen haberler arasında yer alıyorç

İLGİLİ HABERLER