Eğlence

Aaron Sorkin: Steve Jobs’un kızı Lisa filmimin kahramanı olacak

steve-jobs-apple-170314

Senaryosunu Aaron Sorkin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Danny Boyle’un yapacağı Steve Jobs filminde başrolü kimin üstleneceği halen bilinmiyor. Bir süre önce rolü kabul ettiği açıklanan Christian Bale’in kısa süre sonra geri adım atmasının ardından rol için Michael Fassbender’in adı geçiyor. The Independent’a konuşan senarist Sorkin, film kastının duyursunun yakın zamanda yapılacağını belirtti. Sorkin röportajında filmin odak noktalarından birisinin de Steve Jobs’un kızı Lisa olacağını dile getirdi.

Ünlü senarist, Sosyal Ağ filmini kaleme alırken dünyanın en antisosyal adamı tarafından kurulan dünyanın en başarılı sosyal ağının psikolojisine odaklandığını; Steve Jobs konusuna kendisini çeken unsurun ise Jobs’un yaşadığı ilişkiler olduğunu ifade etti. Sorkin Steve Jobs’un kızı Lisa ile olan ilişkisinin dikkatini ayrıca çektiğini belirtmeyi de ihmal etmedi. Chrisann Brennan ile yaşadığı evlilik dışı ilişkiden doğan Lisa’nın kızı olduğunu ilk başta reddeden Jobs, daha sonra Lisa’nın gençlik yıllarında onunla bağlantıya geçmiş ve birlikte yaşamaya başlamış. Lisa’nın Walter Isaacson biyografisine babası hayatta olduğu için katılmadığını söyleyen Sorkin, şu anda 36 yaşında olan Lisa Brennan Jobs’un ebeveynleriyle sıkıntı yaşamamak adına sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti. Sorkin Lisa’nın kendi filmine dahil olmasından dolayı minnettar olduğunu ve filmin kahramanlarından birisinin de Lisa olacağını sözlerine ekledi.

181 sayfalık senaryonun üç perdeden oluştuğu ve her bir perdede izleyicilerin Jobs’un hayatındaki üç önemli ürün duyurusunun kulisine götürüleceği daha önce bizzat Aaron Sorkin tarafından açıklanmıştı. Sorkin bu ürünlerin ilk Mac, ilk NeXT ve ilk iPod olacağı bilgisini de paylaşmaktan çekinmemişti. Lisa’nın bu duyuruların arka planına nasıl yerleştirileceği konusunda ortada somut bir fikir bulunmasa da, rol için seçmelerin devam ettiği ve seçmelerde senaryonun gizliliği adına aktrislere Sorkin’in senaryosunu yazdığı The Newsroom dizisinin ikinci sezonundan repliklerin okutulduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER