Teknoloji

Amerikanların yüzde 7’si sadece telefonları üzerinden internete erişiyor

iphone-6-plus-inceleme-00010

Günümüzde pek çok kişi internete erişim için öncelikli olarak akıllı telefonundan faydalanıyor. Ancak belli bir kitle için telefon internete erişimin yegâne yolu durumunda. Pew tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Amerikanların yüzde 7’si internete sadece telefonları aracılığıyla erişebiliyor. Söz konusu grubun internete erişim için daha pratik bir alternatifi bulunmuyor. Yüzde 10’luk bir kesim ise telefona sahip olmasına rağmen evinde geniş bant internet hizmeti almıyor. Yüzde 15’lik bir kitle ise cep telefonlarına ek olarak kısıtlı sayıda internet erişim araçlarına sahip.

Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi, ABD’de de internet erişimini sadece telefon üzerinden sağlayanlar ekonomik gerekçeler doğrultusunda hareket ediyor. Yılda 30 bin dolardan az kazanan Amerikanların yaklaşık yüzde 13’lük kısmı internet erişimlerini telefonlarıyla sağlıyor. Yıllık kazancı 75 bin dolar ve üstünde olanlarda ise bu oran yüzde 1’e geriliyor.

Sadece telefonları üzerinden internete erişenler veri paketi kotalarını daha fazla seçeneği olan kullanıcılara kıyasla daha sık ve hızlı dolduruyor. Bu grup ekonomik sıkıntılar nedeniyle telefon paketlerini dondurma veya iptal etme konusunda da diğer kullanıcılara kıyasla daha aktif durumda. ABD’de geniş bant internet bağlantısı için uygulanan fiyatlandırma politikasının yanlışlığı bu araştırmayla daha iyi anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER