Teknoloji

AA USB tasarımı USB sürücüyle AA pili aynı çatı altına topluyor

Cihazları veya fikirleri yararlı bir nesne içinde toplamak daha çok şirketin üzerinde çalışması ve gerçekleştirmesi gereken birşey. Tabii ki, fikirleri konsept sürecinden çıkarıp gerçek bir ürün hâline dönüştürmek oldukça zorlu bir süreç, özellikle eğer bir tasarımcıysanız ve arkanızda büyük bir şirketin desteği yoksa.

Wonchul Hwang tarafından geliştirilen AA USB konsept tasarımı birçok insanın yararlanabileceği bir ürün gibi görünüyor. AA USB adında da anlayabileceğiniz üzere AA pil ile USB sürücüsünü aynı potada buluşturuyor. Standart USB çubuğu gibi işlev gören bu cihaz ihtiyaç duyulduğunda pille çalışan bir cihaza da takılıp kullanılabiliyor. Cihaz bilgisayara bağlanarak hem yeniden şarj edilebilir hem de gerekli bilgiler içine depo edilebilir. AA USB’yi AA pille çalışan el feneri, radyo gibi tüm pilli cihazlarda normal bir pil gibi kullanabilmeniz mümkün. AA USB’nin bir kenarında yer alan LED indikatörleri cihazda ne kadar enerjinin kaldığını gösteriyor.

Oldukça yararlı gibi duran bu cihaz umarız en kısa sürede gerçek bir ürüne dönüşerek Türkiye piyasasında da karşımıza çıkar.

İlgili – Yanko Design

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER