Eğlence

aa: Basit görüntünün altına gizlenen çılgınlık

aa-160315

Mobil oyun dünyasının kendi fenomenlerini doğurduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak söz konusu fenomen oyunların tarzı da yıllar geçtikçe değişiyor. Bundan 5 yıl önce Angry Birds ve benzeri oyunların popülarite kazandığı mobil oyun pazarında bugün 2048 ve Flappy Bird gibi ilk bakışta basit gözüken, fakat temelinde oldukça zor olan oyunlar ilgi görüyor. Bu zor oyunların bazılarında el çabukluğu bazılarında ise zihinsel yetenekler ön plana çıkıyor. El çabukluğunun ağır bastığı, ancak zihinsel muhakemelerin devreye girdiği oyunlar da son dönemde ön plana çıkıyor. Bu oyunlardan birisi de Avusturalya çıkışlı aa.

aa-001

Oldukça minimal bir isme sahip olan aa’nın tasarımı da aynı minimalist anlayışı sürdürüyor. Oyun deneyimi de başlangıçta benzer bir izlenim uyandırsa da, seviyeler ilerledikçe işin rengi fazlasıyla değişiyor.

aa-002

Oyunun amacı oldukça açık: Numaralı topları ortadaki ana topa iliştirmek. İlk seviyede bu işlem oldukça basit olsa da, sonraki seviyelerde ana topun etrafına çubuklar yerleştiriliyor ve bu çubukların üstüne boş toplar iliştiriliyor. Kullanıcıların gönderdikleri topların bu boş toplarla veya daha sonra kendilerinin iliştirdiği rakamlı toplarla temas etmemesi gerekiyor.

aa-003

İlk seviyeler fazla zorlanmadan aşılıyor. Ancak belli bir noktadan sonra hem numaralı topların hem de ana topa iliştirilen diğer topların sayısı artıyor. Ayrıca ana topun dönüş hızı artıyor, dönüş yönü de seviyeden seviyeye değişiklik gösteriyor. Bu da el becerisine ek olarak, stratejik düşünmenin de devreye girmesi anlamına geliyor. Yine de, belli bir noktadan sonra stratejilerinde işe yaramayabileceğini ve oyuncuların ellerinde akıllı telefonlarıyla delirmiş bir biçimde etrafta dolaşabileceğini belirtmekte fayda var.

aa-004

Günümüzde neredeyse her oyunda rastlanan uygulama içi satın alma unsurlarına aa’da da rastlanıyor. Oyuncular 8,49 TL ödeyerek oyundaki tüm seviyelerin kilidini kaldırabiliyor. Seviye atlamak ve reklamlardan kurtulmak için ise 1,99 TL ödemek gerekiyor.

aa-005

Flappy Bird gibi kendilerini yıpratan oyunlardan keyif alanlara aa da benzer bir deneyim vadediyor. “Sadece sinir olmam yetmez, aynı zamanda aklımı da kullanmam gerek” diyenler de aa’da ilgilerini çekecek şeyler bulacaklardır.

İLGİLİ HABERLER