Teknoloji

A4WP kurucusu Qualcomm Wireless Power Consortium’a katıldı

Kablosuz şarj standartlarının belirlenmesi biraz karmaşık bir konu. Halihazırda cihazların kablosuz olarak şarj edilmesindeki standartları belirlemeye yönelik faaliyet içinde olan en az üç kurum bulunuyor. Bu kurumlardan Power Matters Alliance (PMA) ABD’li mobil operatörü AT&T ve Starbucks, Wireless Power Consortium (WPC) bir diğer Amerikan mobil operatörü Verizon ve Alliance for Wireless Power (A4WP) ise Qualcomm ile Samsung tarafından destekleniyor. Tüm bu kuruluşların belli bir sayıda üyesi bulunurken, hepsi de devamlı olmaları gerektiğine dair ikna edici argümanlar sunuyor. Ancak bu kurumların neredeyse hepsi birbiriyle uyumsuz standartlar konusunda ısrarcı olduğu için ortak bir standardı uygulamaya koymak mümkün olmuyor.

qi-kablosuz-sarj-210913

Ancak Qualcomm’un WPC’ye katılması bu durumun değişmesini umanları oldukça heyecanlandıran bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Qualcomm’un A4WP’nin kurucularından biri olması kafaları karıştırsa da, bu durum WPC’ye katılmasına bir engel teşkil etmiyor. Daha önce WPC’den çıkarılan Powermat önce PMA’nın kurucu üyelerinden biri olmuş, daha sonra da A4WP’nin kuruluşuna katkıda bulunmuştu.

Engadget’a konuşan bir Qualcomm temsilcisi de şirketin halen A4WP’nin kablosuz şarj konusunda en olgun ve en uygulanabilir çözümleri sunduğunu belirterek, bu platformun desteklenmesi konusundaki planlarda bir değişiklik olmadığını dile getirdi. Qualcomm gibi kablosuz şarj teknolojilerinin lisanslamasından önemli gelir elde eden bir şirket için WPC’ye katılmanın temel amacının fikri mülkiyet konusunda WiPower’a üstünlük sağlamak olabileceği de ihtimaller arasında göze çarpıyor.

İlgili >> Wireless Power Consortium, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER