Eğlence

94 Degrees iOS Oyun İncelemesi

iOS uygulama ekosistemini bir ”derya” olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Bu geniş evrende oyunlar kategorisi de oldukça büyük bir alanı kaplıyor. Genel kültür tabanlı bilgi ölçen oyunlar da pek çok kullanıcının ilk tercihi. Bu oyunlarda çoğunlukla kullanılan çoktan seçmeli soru formatından sıkılanlar ve farklı bir soluk arayanlar için en uygun adreslerden birisi de 94 Degrees.

94-degrees-2

Çocukken pek çok kişi ”sıcak-soğuk” olarak adlandırılabilecek oyunu oynamıştır. Cevaba ulaşmak için sorular soran oyuncuya cevabı bilen diğer oyuncu ”sıcak” veya ”soğuk” şeklinde karşılık verir, böylelikle cevabı arayan oyuncu hangi yolu takip etmesi gerektiği konusunda bir fikir sahibi olur. 94 Degrees de çıkış noktasını bu konseptten almış. Oyuncular sorulan sorunun cevabını ekran üzerinde bir nokta belirleyerek bulmaya çalışıyor. Belirledikleri noktaları iğneleyen kullanıcılara cevaba ne kadar yakın oldukları ”sıcak-soğuk” konsepti üzerinden anlatılıyor.

94-degrees-3

Soru yelpazesinin oldukça geniş olması oyunun en kuvvetli yönlerinden biri. Oyuncular kimi zaman anatomi, kimi zaman astroloji, kimi zaman ise matematik sorularıyla karşılaşabiliyor. Bu geniş soru yelpazesinde oyunculara cevapları bulurken faydalanabilecekleri çeşitli araçlar da sunuluyor. Örneğin oyuncular ekranın alt kısmında yer alan zar ikonuna dokunup zar attığında oyunculara zarda gelen rakam kadar nokta ekran üzerinde işaretleniyor. Bu işaretli noktalardan biri tam anlamıyla doğru cevabı gösteriyor. Buna benzer bir diğer yardım seçeneğindeyse işaretlenen noktaların üzerinde tam sıcaklık derecesi yazıyor. Böylelikle doğru nokta hemen bulunuyor. Doğru cevapların tam olarak 94 dereceye tekabül ettiğini de ayrıca belirtmekte fayda var. Bir diğer yardımcı araçta oyuncuların noktaları işaretlemek için kullandıkları iğne onlara doğru noktayı işaret ediyor.

94-degrees-4

Bu yardım seçeneklerinden oyuncular deneme amacıyla ilk etapta ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Daha sonra ise doğru cevapları sonucunda kazandıkları altınları kullanarak bu yardım araçlarını kullanabiliyor. Oyunda kullanıcılara verilen iğneler de sınırlı sayıda. Dolayısıyla iğneler tükendiğinde oyuncular yeni iğne setini almak için 23 dakika civarı bir süre boyunca beklemek zorunda. Premium moda geçiş yapan oyuncular ise doğru cevapları karşılığında ekstra 3 iğne kazanıyor. Bu da daha kesintisiz oyun keyfi anlamına geliyor. Bir iğne setinde 60 iğne bulunuyor.

94-degrees-5

Oyunda 6,49 TL ödeyerek Premium moda geçiş yapan kullanıcılar sunulan özelliklerden daha avantajlı biçimde faydalanıyor. Buna ek olarak, sık sık ortaya çıkan reklamlardan da böylelikle kurtulmak mümkün oluyor. iCloud eş zamanlama özelliğiyle oyunu farklı cihazlardan oynamak mümkün olurken, AirDrop aracılığıyla iğne gönderilebilmesi oyunun iOS’e sıkı biçimde entegre olduğunu gösteriyor.

94-degrees-1

94 Degrees’in dil seçenekleri arasında Türkçe bulunmasa da, görselliğin ağır basması sayesinde oyun bir sözlük yardımıyla rahatlıkla oynanabilir. Farklı bir bilgi yarışması deneyimiyle keyifli vakit geçirmek isteyenler 94 Degrees’e kesinlikle şans vermeli.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER