Teknoloji

9 Şubatta yeni MacBook Pro modelleriyle tanışma ihtimali

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen ay yurtdışındaki bazı teknoloji bloglarında 15 ve 17 inç’lik MacBook Pro’ların stoklarda düşük miktarlarda bulunması çok yakında bu serinin güncelleneceğine dair dedikoduların ortaya çıkmasına neden olmuştu. Hatta bazı yerlerde bu ürün bulma sıkıntısı o kadar artmış ki mağazalar 2-3 haftalık bekleme süresi öngörüyormuş. Çıkan son bir dedikodu ise olaya biraz daha farklı boyu getiriyor. Belki de yeni nesil MacBook Pro’ları 9 Şubatta göreceğiz.

MacBook Pro serisinin yeni iterasyonunun 2011’in ilk yarısında çıkacağına dair ipuçları daha önce verilmişti. Dört yeni MacBook Pro modelinin çıkacağı işaret ediliyor. Yeni Mac ve MacBook Pro’ların Intel Sandy Bridge işlemcilerle çalışacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında genel kullanıcı kitlesine hitap edecek iMac’in de yılın ilk yarısında tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Intel’in Sandy Bridge işlemcilerinde yaşamış olduğu tasarım probleminin yeni MacBook Pro’larda gecikmeye neden olduğu söyleniyor. Apple bu yeni ürünleri mart ayından önce çıkarmayı düşünmüyor. Intel de tamir edilmiş yongasetlerin nisan ayına kadar hazır hâle gelmeyeceğine inanıyor.

Doğru ne olursa olsun, bunu öğrenmek için fazla beklememize gerek yok. Eğer yarından sonra herhangi bir duyuru olmadan geçerse, MacBook yenilemesi için biraz daha beklemek gerekecek demektir.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER