Manşetler

9. nesil iPad’e hızlı bakış ve kutu içeriği – Video

Apple’ın tablet ailesi farklı büyüklükte ve fiyat noktalarında çeşitli seçeneklerle yeteri kadar zengin olsa da, giriş seviyesindeki klasik iPad modelinin yeri ayrıdır. Apple, son olarak 2021 sonbaharında 10.2 inç ekranlı iPad’in yeni bir versiyonunu10.2 inç ekranlı iPad’in yeni bir versiyonunu çıkardı. 9. nesil iPad olarak nitelendirilen bu tablet, 5199 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Videoda 9.nesil iPad 64 GB Wi-Fi modelini kutusundan çıkarıyor ve hızlı bir bakış atıyoruz.

iPad, yeni bir Apple tabletine sahip olmak isteyenler için en elverişli seçenek olma özelliğini taşıyor. Bir şeyler izlemek, online görüşmeler yapmak, internette gezinmek isteyenler için bu tablet yeterli donanımı ve gücü sunuyor. 10.2 inç Retina ekranı 264 ppi piksel yoğunluğu ve 500 nit parlaklıkla fazlasıyla yüksek bir görsel deneyimi sağlıyor. Apple A13 Bionic çip ise multimedya uygulamaları, oyunlar, internette gezinme gibi işler için sıkıntı çıkarmayacaktır.

9. nesil ipad

64 GB kapasiteli versiyon, eğer iPad’i annenize veya babanıza satın alacaksanız yeterli olacaktır. Ayrıca ilkokul veya ortaokul öğrencileri için de yeterli olur. Ancak iPad’i biraz daha profesyonel seviyede işler için kullanmayı düşünüyorsanız, diyelim ki, dersler için kullanmayı düşünen bir öğretmen veya bir üniversite öğrencisiyseniz, bu durumda 256 GB kapasiteli versiyonu tercih etmek daha iyi olabilir. Bununla birlikte dışarıda iPad’i daha fazla kullanmayı düşünenler, her yerde Wi-Fi arama zahmetine katlanamayacaklar için de hücresel bağlantı destekli versiyonu tercih etmek yerinde olacaktır.

9. nesil iPad, önceki nesil iPad’ler gibi daha çok internette gezinme, film izleme, görüntülü görüşmeler yapma gibi işler için uygun. Yani bir içerik tüketim cihazı olarak ağır basıyor. Ancak Apple, bu tablette de üretkenlik odaklı yetenekleri genişletme imkanını sağlıyor. Birinci nesil Apple Pencil ve Smart Keyboard klavyeli kılıfa yatırım yaparak iPad’i bir dizüstü bilgisayar veya çizim tablası gibi kullanma imkanını elde edebilirsiniz. A13 Bionic çip, üretkenlik odaklı işler için de yeterli olacaktır.

iPad’in önünde 12 megapiksel FaceTime HD kamera var. Apple’ın 2021 yılında iPad’lerinin geneline getirdiği FaceTime deneyimi 9. nesil iPad modelinde de mevcut. Konuşan kişinin hareketine veya sesine göre yakınlaştırma ve uzaklaştırmayı yapan Ana Sahne özelliği de mevcut. Görüntü ve ses kalitesi de iyi seviyede.

Pil tarafında 9. nesil iPad, seleflerinin çizgisini sürdürüyor. Apple, 10 saate kadar Wi-Fi üzerinden internette gezinme veya video izleme süresinin sağlandığını belirtiyor. iPad’leri genellikle 2-3 günde bir şarj etmek yeterli oluyor. Aynı performansın 2021 model iPad için de geçerli olacağını tahmin ediyoruz. Kutudan 20W güç adaptörü çıkıyor, bu da iyi bir haber. Ayrıca USB-C – Lightning kablosu da var. Eğer hâlihazırda bir iPhone sahibiyseniz, iPad’in şarj cihazını akıllı telefonunuz için de kullanabilirsiniz.

9. nesil iPad ilk kez bir tablet sahibi olacaklar veya en son birkaç yıl önce iPad satın almış olanlar için isabetli bir seçim olabilir. Tableti daha çok içerik tüketimi amaçlı düşünenler veya online dersler için tablet kullanmak isteyenler için bu Apple tableti  kullanışlı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER