Eğlence

Dünyanın ilk 8K uydu TV yayını Japonya’da gerçekleştirildi

8K
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

8k uydu tvHenüz 4K Ultra HD yayınlara tam olarak geçiş yapmamışken, Japon resmi TV yayın kuruluşu NHK, Super Hi-Vision yayın teslerine başladı, uydu üzerinden 4K ve 8K video iletimini gerçekleştirdi. Ne var ki, süper yüksek çözünürlüklü 8K uydu TV yayınlarını ve 22.2 kanal sesi evde denemek için henüz imkan bulunmuyor. Ancak Japonya’da yaşayan meraklı kişiler bu yayınları Tokyo ve Osaka’daki çeşitli halka açık noktalarda test edebiliyor.

NHK Rio Olimpiyatları’nı bu teknoloji için bir test ortamı olarak kullanıyor ve 2018’de de ilk yayını gerçekleştirmeyi umuyor. Japonya’da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlarında 8K yayının da resmi olarak yapıldığını ve dünya çapında birçok noktada izlendiğini görebiliriz.

8k uydu tvPlana göre, izleyiciler aralarında 2012 Olimpiyatları sırasında kaydedilmiş 8K test görüntülerinin de bulunduğu çeşitli önceden hazırlanmış klipleri izleyebiliyor. Üstelik Rio Olimpiyatları’nın açılış töreni de canlı olarak yayınlanacak. Bazı etkinlikler için rezervasyon yaptırmak gerekecek, ancak büyük projeksiyon ekranları ve LCD’lerle gösterimler yapılacak.

Geçen hafta içinde bazı şirketler üzerinde çalıştıkları 8K yayın ve görüntüleme teknolojilerini Japonya’da düzenlenen 2016 Cable Tech Show etkinliğinde göstermişti. Sergilenenler arasında Panasonic’in 8K destekli kablo cihazı ve Pioneer’ın 8K set üstü kutusu da bulunuyordu.

İLGİLİ HABERLER