Teknoloji

Gelecek tabletiniz bu 8K ekranlardan birisiyle gelebilir

nhk-8k-ekran-081015

Pek çoğumuz henüz 4K içerikle tanışamasak da, Japonya merkezli şirketler bazı 8K çözünürlüklü ekranları görücüye çıkarmaya başlamış durumda. Bu ekranların sadece konvansiyonel TV boyutlarıyla sınırlı kalmamasıysa işin daha heyecan verici yönünü oluşturuyor.

Japon yayıncılık kuruluşu NHK, CEATEC’te gelecekte tabletlerde, dizüstü bilgisayarlarda ve monitörlerde kullanılabilecek üç adet 8K ekranı görücüye çıkardı. JDI tarafından üretilen 17.3 inç LCD ekran, Ortus imzalı 9.6 inç LCD ekran ve Sharp/SEL yapımı 13.3 inç OLED ekran, NHK standında ziyaretçilerin karşısına çıktı.

JDI’ın 17.3 inç LCD ekranı henüz geçtiğimiz hafta duyurulmuştu. Ortus’un 9.6 inç’lik ekranı ise mayıs ayında tanıtılmıştı. 2014’ün haziran ayında görücüye çıkan 13.3 inç Sharp OLED ekran ise NHK’nın sergilediği üç ekranın içinde en iyisi olarak ön plana çıkıyor.

Görücüye çıkan 8K ekranların kullanıldığı ürünlerin ne zaman satışa çıkacağı henüz bilinmiyor. Ancak NHK sözcüleri, 8K ekran taşıyan ürünlerin 2020’den önce piyasaya çıkmasını umuyor. 2020’de Tokyo’nun ev sahipliği yapacağı Olimpiyat Oyunları 8K çözünürlüğünde yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER