Manşetler

Video: Apple iPad 2020 Kutusundan Çıkıyor

Apple sonbaharda gerçekleştirdiği üç online etkinliğin ilkinde 8. nesil iPad modelini tanıtmıştı. Bu tanıtımdan kısa bir süre sonra Türkiye’de de satışa sunulan iPad 2020 modeli elimize ulaştı. Tabletle birlikte ona özel olarak sunulan Smart Keyboard da elimizde. Çok yakında detaylı bir iPad incelemesi Teknoblog’da yayında olacak. İncelemede bu tabletin online eğitim tarafında nasıl bir deneyim sunacağına da yakından bakacağız. Şimdiyse 8. nesil iPad kutu içeriği ile ilgili detayları videoda aktarıyoruz.

iPad 2020 modelinin kutusu önceki nesil tabletlerinkinden farksız. İçinden tabletin dışında güç adaptörü ve Lightning kablosu çıkıyor. Apple, iPhone ve Apple Watch’ta güç adaptörünü kutudan çıkarmış olsa da, tıpkı iPad Air’da olduğu gibi 8. nesil iPad’in kutusunda da güç adaptörü mevcut. Ve 20W güç adaptörü kutuda bulunuyor. USB-C çıkışına sahip olan bu adaptöre USB-C – Lightning kablosu eşlik ediyor. Eğer bir iPhone satın alırsanız, iPad’in güç adaptörünü telefonu şarj etmek için kullanabilirsiniz.

Kurulum işlemleri diğer iOS cihazlarınkinden farklı değil. Eğer bir iPhone’unuz veya başka bir iPad’iniz varsa, başlangıçta Apple kimliği girme veya Wi-Fi şifresi girme gibi adımları atlayabilirsiniz. Elinizde var olan bir iTunes veya iCloud yedeğinden de kurulumu yapabilirsiniz. Tüm bunların ardından iPad kullanıma hazır hâle geliyor.

Smart Keyboard, iPad’i bir dizüstü bilgisayar gibi kullanmakta yardımcı oluyor. Magic Keyboard’dan farklı olarak bu aksesuarda izleme dörtgeni yok. Yanına bir mouse veya touchpad ekleyerek işaretçiyle de kontrol imkanı elde edebilirsiniz. Birinci nesil Apple Pencil da bu tabletle kullanılabiliyor. Videoda Apple Pencil ile eşleştirme yer alıyor ve sunduğu imkanlara da kısaca değiniyoruz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, çok yakında detaylı bir iPad 2020 incelemesi Teknoblog’da yayında olacak. Bu incelemede online eğitim, eğlence ve oyun tarafında sunulanlara da değineceğiz. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından veya sosyal medya hesaplarımızdan bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER