Teknoloji

7.85 inç’lik iPad modeli 2012’nin ikinci yarısında gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 7.85 inç’lik ekrana sahip olan iPad tableti gelecek yılın ortasından sonra üretim hattına girecek. Elektronik parça üreticilerinin DigiTimes’a uçurduğu haberlere göre, Apple iPad 3’ü önümüzdeki baharın başında piyasaya sürecek, bu ürünü gelecek yılın sonbahar aylarında çıkacak olan daha küçük ekranlı yeni bir model izleyecek. Daha önce internete sızan üretim planlarına göre iPad’in ekranlarının üretiminden AU Optronics ve LG Display şirketleri sorumlu olacak.

DigiTimes’a göre, 2012’nin ilk çeyreğinde çıkışı planlanan yeni bir iPad’e ek olarak, Apple’ın 7.85 inç’lik ekrana sahip olacak tableti de 2012’nin dördüncü çeyreğinde çıkacak şekilde hazırlanıyor. Aslında daha küçük ekranlı bir iPad’in dedikoduları birkaç aydır ortalıkta dolaşıyor. Ancak bu dedikodular Apple tarafından doğrulanmış değil, zaten doğrulanmasını da kimse beklemiyor. Steve Jobs, ölümünden yaklaşık bir yıl önce bir telekonferans görüşmesi sırasında tabletler için 7 inç civarındaki boyutların küçük olduğunu, 10 inç’e yakın boyutların ideal kullanıcı deneyimi sunduğuu söylemişti. Üstelik yeni bir ekranın gelmesi yeni çözünürlüğü ve yazılım geliştiricilerin söz konusu çözünürlük için de uygulamalarını düzenlemesi demek. Bu nedenle dağınıklık konusunda Android’i sürekli eleştiren Apple’ın iOS cihaz portföyünü dağınık hâle getirmemesini beklemek gerek.

Üstelik sonbaharda ikinci bir iPad modeli dedikoduları 2011 için de yapılmıştı, gerçeğe dönüşmedi. Belki, yine benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yine de, kesin hükme varmamak ve bekleyip görmek en iyisi.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER