BilimManşetler

65 yaş üstündekilere ve kronik hastalara sokağa çıkma yasağı

koronavirüs

Yeni tip koronavirüs salgınının en çok etkilediği gruplar arasında yaşı 65’in üstündekiler ve kronik hastalıkları bulunanlar yer alıyor. Yetkililer ve uzmanlar, bu gruptakilerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve zamanlarını evde geçirmelerini tavsiye ediyor. İçişleri Bakanlığı, akşam saatlerinde yaptığı duyuruyla bu gruptakileri ilgilendiren çok önemli bir karar aldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, yaşı 65’in üstünde olan veya kronik hastalıkları bulunanların 21 Mart Cumartesi 24.00 itibarıyla ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile, “65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri  sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını” yasakladı.

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak.

Lokantalar ya paket ya da gel-al şeklinde hizmet verecek

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, akşam saatlerinde bir ek genelge daha yayınladı. Bu ek genelgeyle birlikte, bugün gece yarısı saat 24.00 itibarıyla içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle lokanta/restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarına da geçici kapatma

Hafta başında yayınladığı genelgelerle eğlence yerleri, kafe ve bunun gibi insanların bir arada uzun süre boyunca bulunduğu mekanlar için geçici kapatma kararı alan İçişleri Bakanlığı, bugün yayınladığı koronavirüs tedbirleri konulu yeni bir ek genelgeyle kapatılan iş yerleri arasına berber, kuaför ve güzellik salonlarını da ekledi. 21 Mart Cumartesi saat 18.00 itibarıyla bu iş yerleri de geçici olarak kapandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER