Teknoloji

65 bin tablet odaklı iOS uygulamasına karşılık 100 adet Android 3.0 Honeycomb uygulaması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’de böyle durumlara pek alışık değiliz, ancak yurtdışında şirketler birbirlerinin ürün ve servislerini toplantı ve reklamlarında açık bir şekilde karşılaştırabiliyor. Bunu bir örneğine dünkü iPad 2 etkinliğinde tanık olduk. iPad 2’yi tanıtmadan önce tablet savaşlarında son durumu özetleyen Steve Jobs, Google’ın tabletlere özel sürümü Honeycomb’a da açık şekilde göndermelerde bulundu.

Şu anda iPad’e özel 65 bin iOS uygulaması olduğunu belirten Steve Jobs, buna karşılık sadece 100 adet Honeycomb uygulamasının bulunduğunun altını çizdi, bunu ekranda yer alan Honeycomb logosu ve bir sayaçla salonda bulunan herkese açık bir şekilde gösterdi.

Aslına bakarsanız, Apple bu karşılaştırmayı uygun bir zamanda yapmadı. iPad yaklaşık bir senedir ortalıkta ve birçok uygulama geliştiricisi bu tablete özel uygulamalarını çoktan çıkardılar ve hatırı sayılır bir uygulama hacmi oluşturdular. Honeycomb ise daha emekleme aşamasında ve ortada bu yazılımla çalışan kaydadeğer tek bir cihaz var, o da Motorola XOOM. Honeycomb tabanlı tabletlerin sayısı arttıkça Steve Jobs’un sayacında gösterilen değer de hızlı bir şekilde yükselecektir.

Apple, Android tabanlı tabletleri büyük bir tehlike olarak görüyor olmalı ki, bulduğu en zayıf noktada bile saldırmaktan çekinmiyor.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER