Teknoloji

64 GB kapasiteli Apple iPhone 4 prototipi kameraya yakalandı – Video

iPhone 4’ün şu anda 16 GB ve 32 GB’lık versiyonları piyasada bulunuyor. Hong Kong’da ortaya çıkan bir fotoğraf Apple’ın iPhone 4 için 64 GB seçeneğini de göz önünde bulundurduğu düşüncesine neden oldu. MIC Gadget sitesinin bağlantı kurduğu bir gri market satıcısı küçük miktarda 64 GB’lık iPhone 4’ün Foxconn’un Shenzhen fabrikasından dışarı sızdırıldığını iddia etti.

Söz konusu cihazların mühendislik prototipleri olduğu iddia edilirken, satıcı Apple’ın cihazdaki depolama kapasitesini arttırdığını duyurmak üzere olabileceğini belirtti. MIC Gadget sitesi ortaya yeni çıkan bu prototipi Gizmodo’nun geçtiğimiz yıl ortaya çıkardığı ilk iPhone 4 prototipiyle karşılaştırmış. Yeni prototip cihazın arkasında depolama kapasitesini XX GB olarak belirten bir etiket yer alıyor. Ayrıca ses tuşlarının üzerinde kazınmış işaretler ve arkadaki kamera lensinin etrafında yer alan gümüş halka da bulunmuyor.

Apple iPod touch ve iPad modellerinde 64 GB’lık kapasite seçeneği sunuyor, ancak iPhone 4’te bu seçenek bulunmuyor. Flaş bellek fiyatlarının düşüşüyle birlikte cihazın üretim maliyetini arttırmadan kapasiteyi yükseltmek mümkün olabilir. Bir taraftan da Apple’ın cihazdaki yerel depolama alanını arttırmak yerine multimedya dosyalarını saklamak için bulut tabanlı depolama sistemlerini göz önünde bulundurduğunu biliyoruz. Yani, 64 GB’lık iPhone 4 konsepti belki hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyebilir.

Video: 64 GB’lık Apple iPhone 4 prototip cihazı

İlgili – MIC Gadget

İLGİLİ HABERLER