Teknoloji

5G uyumlu iPhone için Apple analistinden yeni bir iddia

5g uyumlu iphone iphone xs max

Dünya çapındaki mobil operatörler 5G şebekelerini kullanıma sunmaya başladıkça, telefon üreticileri de bunlara erişimi sağlayacak 5G uyumlu telefonlar için gerekli adımları atıyor. Apple’ın ise 5G uyumlu iPhone modelini 2020 yılında çıkaracağına inanılıyor. Yeni bir haber ise, şirketin 2020 model üç telefonunun da 5G destekleyeceğini öne sürüyor.

Geçtiğimiz ay, tanınmış Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, gelecek yılın 5.4 inç ve 6.7 inç iPhone modellerinin 5G destekleyeceğini söylemişti. 6.1 inçlik, daha ucuz iPhone XR takipçisinin ise sadece LTE şebekelerine erişebileceğini kaydetmişti.

Kuo şimdi yeni bir raporla karşımızda. MacRumors‘ın haberine göre, analist tahminlerinde düzeltmeye gitti. Üç iPhone modeli de 5G’yi destekleyecek. Analistin belirttiğine göre Apple, Intel’in radyo iletişim teknolojileri işlerini satın almasının ardından 5G iPhone geliştirme çalışmaları için daha fazla öz kaynağa sahip. Aynı zamanda 5G Android telefon fiyatları da düşecek.

Ne var ki, rapor Apple’ın Intel’in modem işlerinin büyük bir kısmını 1 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıklamasından sadece günler sonra gelse de, MacRumors şirketin Qualcomm’dan uzaklaşmak için henüz hazır olmadığını söylüyor. Şirketin kendi 5G modemlerini taşıyan iPhone’ları için 2021’i beklememiz gerekecek.

Android telefonlarında 5G desteği için dikkat çekici tahmin

Kuo, çoğu Android telefonun 5G’nin 6 GHz altı versiyonunu desteklemesini beklediğini kaydetti. Daha fazla hız sunan mmWave versiyonunu desteklemeyeceğini düşünüyor. “Önemli olan nokta, müşteriler 5G’nin gerekli bir işlev olduğunu 2020’nin ikinci yarısında düşünmeye başlayacaklar.” yazıyor Kuo. “Bu nedenle, daha yüksek fiyatlarla satılacak olan iPhone modelleri, mobil operatörlerden ve tüketicilerin satın alma niyetinden daha fazla sübvansiyon kazanmak için 5G’yi desteklemelidir.”

Aslında Apple, müşterilerin geniş yelpazedeki 5G şebekelerine erişebilmenin avantajını isteyebileceğini düşünüyor. Şirkete göre de, bu amaçla 5G uyumlu iPhone modelleri için daha fazla ödemeye hazırlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER