Teknoloji

5G destekli Kirin 985 işlemciyi taşıyacak ilk telefon Huawei Nova 7 olacak

huawei kirin

Huawei IFA 2019’da dahili 5G çözümüne sahip olan işlemcisi Kirin 990’ın duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu işlemci Huawei Mate 30 serisinde ilk kez yer almıştı. Hafta içinde çıkan 2 serisinde de aynı işlemciyi görüyoruz. Görünüşe göre Huawei, Kirin 990 seviyesinde olmasa da, üst sınıf bir işlemci olan Kirin 985’in hazırlığını yapıyor.

Aslında Huawei, IFA’nın hemen öncesinde düzenlediği bir etkinlikte Huawei Ascend 910 AI işlemcisini tanıtmıştı. O zaman kendi geliştirdiği 5G yonga set çözümü olarak Balong 5000 5G modeminin yanında Kirin 985’i göstermişti. Huawei ilk kez o zaman bu yonga setin varlığından söz etmişti.

O zamanlar Huawei, Kirin 985 hakkında herhangi bir bilgi vermemişti. Şimdiyse Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden bazı yeni bilgileri paylaştı. Buna göre işlemciyi barındıran ilk cihazı çok yakında göreceğiz.

Huawei hakkında verdiği haberlerle ün yaptığı belirtilen bir kaynak, şirketin yeni Kirin yonga setini çok yakında çıkarmayı planladığını kaydetti. Henüz kesinleşmese de Kirin 985 olarak adlandırılacağı söylenen bu işlemci Kirin 820 5G’nin yanına yerleşmiş olacak. Huawei, bu işlemcilerle Qualcomm’un daha ucuz 5G telefonlarında görmeye başladığımız Snapdragon 765G yonga setiyle rekabet edecek.

Kirin 820 gibi, Kirin 985 de 5G bağlantı desteği sunacak. Ancak bu yeni yonga setin ilk olarak hangi modelde karşımıza çıkacağına dair kesin bir bilgi henüz bulunmuyor.

Ancak Honor 30S‘in Kirin 820 5G ile çıkacağını dikkate alırsak, Huawei’nin Kirin 985’i Huawei Nova 7 ve Nova 7 Pro modelleri için ayırması muhtemel görünüyor. Nova 7 SE modeli de Kirin 820 ile gelecek.

Huawei’nin yeni Kirin yonga setiyle neleri yapmayı planladığı henüz tam olarak kesinleşmedi. Yeni gelişmeler olursa, burada paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER