Bilim

5G baz istasyonu saldırıları Hollanda’ya sıçradı

5g baz istasyonu

5G baz istasyonu saldırıları sadece İngiltere’yle sınırlı kalmamış gibi görünüyor. De Telegraaf gazetesinin haberine göre, Hollanda‘da geçtiğimiz hafta 5G baz istasyonlarını yakma veya sabote etmeye yönelik en az dört girişim gerçekleşti.

Bu saldırıların temelinde koronavirüs salgınının 5G şebekesi yüzünden yaşandığını iddia eden gerçek dışı komplo teorilerinin bulunduğunu anlamak çok zor değil. Saldırganlardan birinin sprey boyayla baz istasyonunun üstüne yazdığı 5G karşıtı slogan da bunu destekliyor. Saldırıların ölçeği tam olarak bilinmese de; Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü (NCTV) tarafından yapılan açıklamada, “birkaç olay”ın yaşandığı belirtildi.

Hollanda’da 5G protestolarının geçmişi daha eskiye dayanıyor. Ülkede hükümetin 5G şebekesini hayata geçirme planını açıkladığı 2019’dan bu yana çeşitli protestolar gerçekleştiriliyor.

Ancak NCTV’nin açıklamasında, bu tarz şiddet eylemlerinin daha önce görülmediğinin altı çiziliyor. Bu saldırıların iletişimi olumsuz yönde etkileyebileceğini belirten NCTV, konuyla ilgili olarak polisle ve mobil servis sağlayıcılarıyla iletişimde olduğunu da duyurdu.

Bu saldırıların temelinde 5G ve yeni tip koronavirüs arasında ilişki kuran komplo teorilerinin bulunduğunu söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Uzmanlar söz konusu komplo teorilerinin gerçekle ilgisinin olmadığını açık şekilde belirtse de; Hollanda’da yaşananlar 5G baz istasyonu saldırılarının başka ülkelerde görülmesinin sürpriz olmayacağını ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER